ELON MUSK

UGLEDNI VIZIONAR 'Umjetna inteligencija je najveća prijetnja čovječanstvu. S njom izazivamo demone'

 afp

Jedan od najvećih vizionara današnjice, Elon Musk, nastavio je svoj križarski rat protiv umjetne inteligencije. Poznati osnivač Tesla Motorsa i SpaceX-a održao je predavanje na prestižnom američkom sveučilištu MIT-ju gdje je još je jednom upozorio na opasnosti koje bi ona predstavljala za čovječanstvo.

- Moramo biti jako oprezni kada je u pitanju umjetna inteligencija. Ona je za mene najveća prijetnja našem opstanku. S njom izazivamo demone - rekao je Musk pa je nastavio.

- U svim pričama gdje se glavni lik s pentagramom i svetom vodom bori s demonima on je uvjeren da ih uz pomoć toga može savladati, ali to na kraju ne ispadne tako - poentirao je poznati investitor i inovator.

Podsjetimo, ranije ove godine Musk je u par navrata putem svog Twittera upozorio na opasnosti koje donosi umjetna inteligencija. Tako je jednom prilikom poručio kako smatra da bi ona bila opasnija od nuklearnog oružja.

S polaznicima MIT-ja Musk nije samo podijelio stavove oko umjetne inteligencije. Tu je priliku iskoristio kako bi još jednom progovorio o svom 'master planu' naseljavanja ljudi na Mars.

- Stvarno je cool poslati jednu misiju na Mars, ali to neće utjecati na budućnost čovječanstva. Bitno je tamo uspostaviti samoodržavajuću civilizaciju. Ne vidim da itko radi na tome osim SpaceX-a - rekao je Musk kojeg je publika ispratila gromoglasnim pljeskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:31