BESRAMNI LIJEČNIK

UGLEDNI DOKTOR S MANHATTANA ZAPRAVO JE MONSTRUM? Svoje pacijentice je drogirao i potom ih seksualno maltretirao

 wikipedia, youtube screenshot

Doktor opće prakse s Manhattana u utorak je uhićen pod optužbom da je drogirao pacijentice i potom po njima masturbirao. Pravo iznenađenje je nastalo tek kad se saznalo da je autor skandala David. H. Newman, ugledni doktor koji je u posljednjih nekoliko godina objavio nekoliko knjiga i znanstvenih radova, te je 2008. pomagao iračkim kolegama u Bagdadu. Tema jedne knjige bio je i odnos između liječnika i pacijenata, te kako tu komunikaciju poboljšati.

Newman je radio u bolnici Mount Sinai na Manhattanu i policija sumnja da je doktor godinama seksualno maltretirao svoje pacijentice. Cijela lavina optužbi krenula je zahvaljujući jednoj 29-godišnjakinji koja je prošla 'tretman' kod Newmana i na kraju ga prijavila policiji.

Ona je u bolnicu došla u 2 sata u noći zbog velikih bolova u ramenu. Medicinska sestra prije rendgena dala joj je tablete protiv bolova i morfij. Međutim, tada je u sobu ušao dr. Newman koji je odlučio djevojci dati još jednu dozu morfija iako mu je ona rekla da je već uzela jednu dozu.

Djevojka je rekla da je bila potpuno omamljena i lagano padala u nesvijest. Međutim, doktor je malo uranio sa svojim seksualnim 'egzhibicijama' te je 29-godišnjakinja još bila pri svijesti kada je tortura počela. Istražiteljima je rekla da ju je doktor dirao po grudima i masturbirao po noj.

Lukava pacijentica, kada je došla k sebi, ušla je WC i svoju bolničku opravu pospremila u vrećicu kako bi zadržala dokaze.

Nakon što je u javnost procurila priča, u policiju se javila još jedna djevojka koja je bila žrtva dr. Newmana. Ona je 21. rujna došla u bolnicu zbog prehlade, a besramni doktor ju je 'energično' dirao po grudima.

Bolnica Mount Sinai u priopćenju je navela da Newman ne radi od trenutaka kada je počela istraga protiv njega i da će 'sto posto surađivati s istražiteljima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:30