POSLALI JE NA DOPUST

Ugledna politička novinarka upustila se u vezu s oženjenim političarom, a onda je sve razotkriveno: ‘Počelo je u studenom...‘

Iako Olivia Nuzzi i njezin poslodavac, časopis New York, nisu rekli da je bila u vezi s Robertom Kennedyjem mlađim, tri su medija ustvrdila da je

Olivia Nuzzi

 Stefani Reynolds/AFP

Časopis New York svoju je političku novinarku Oliviju Nuzzi (31) poslao na prisilni dopust nakon što je ova priznala da je potencijalno kompromitirajućoj ljubavnoj vezi, navodno s američkim političarem, odvjetnikom i širiteljem teorija urota Robertom Kennedyjem mlađim (70), prenosi Newsweek.

New York je u četvrtak na svojoj internetskoj stranici napisao da je Nuzzi, dopisnica časopisa iz Washingtona, urednicima rekla da se za vrijeme praćenja aktualne američke predsjedničke kampanje upustila u osobnu vezu s osobom o kojoj je pisala, a koja je relevantan faktor u toj kampanji.

Časopis je rekao da ta veza predstavlja sukob interesa. Interna revizija Nuzzijinog pisanja pokazala je da njezino pisanje zbog te veze nije bilo ni netočno ni pristrano.

Nuzzi je novinama The New York Times rekla da je dio komunikacije između nje i osobe o kojoj je pisala ranije ove godine postalo osobno, ali da veza nikada nije bila fizičke prirode.

Ni časopis New York ni Nuzzi nisu rekli da se radi o Robertu Kennedyju mlađem, međutim medijski newsletter Status, The New York Times i CNN tvrde da se radi o njemu.

Status tvrdi da joj je izvor blizak Nuzzi rekao da je veza počela nakon što je ova u studenom 2023. napisala veliki članak o Kennedyju. Kennedyjev je predstavnik rekao Statusu da političar odbacuje njegove tvrdnje da je bio u romantičnoj vezi s Nuzzi. Kennedyjev je glasnogovornik The New York Timesu rekao da je ovaj Nuzzi upoznao jednom, i to zbog intervjua koji je zatražila. Glasnogovornik je rekao da je članak bio "napadački".

Robert Kennedy mlađi sudjelovao je u američkoj predsjedničkoj kampanji sve do kolovoza. Nakon što se povukao iz kampanje, podržao je kandidata Republikanske stranke Donalda Trumpa, a Trump ga je imenovao šefom svoje tranzicijske administracije. Kennedy je od 2014. godine u braku s američkom glumicom Cheryl Hines ("Bez oduševljenja, molim")

Nuzzi je rekla da o osobi s kojom je bila vezi nije pisala dok je ta veza trajala. Dodala je da joj ta osoba nije bila ni izvor. Novinarka je rekla da je trebala otkriti vezu kako se ne bi stvorio dojam o sukobu interesa. Nuzzi se ispričala kolegama u New Yorku.

Nuzzi se u časopisu New York zaposlila 2017. i postala njegova prva dopisnica iz Washingtona. Poznata je po svojim dugačkim člancima s mnogo sugovornika te ekskluzivnim intervjuima. Novinarstvom se počela baviti kao tinejdžerica, kada je bila kolumnistica političkog bloga iz savezne države New Jersey u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Newsweek.

Kad je imala 20 godina i studirala na Sveučilištu Fordham, stažirala je u gradonačelničkoj kampanji Anthonyja Weinera, kandidata na izborima za gradonačelnika New Yorka koji su se održali 2013. godine. Dok je bio zastupnik u Kongresu SAD-a, Weiner raznim ženama, pa i maloljetnicama, poslao svoje seksualno sugestivne fotografije. Nakon što se to doznalo, 2011. je podnio ostavku na mjesto zastupnika Demokratske stranke u Kongresu.

Nuzzi je o stažu u Weinerovoj kampanji napisala članak koji je završio na naslovnoj stranici novina New York Daily News. U tom je članku napisala da je Weiner svoje stažistice često oslovljavao s Monica, što je bila aluzija na Monicu Lewinsky, stažisticu u Bijeloj kući koja je imala odnose bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom.

Nuzzi je pisala za portal Politico, novine The Washington Post te časopise GQ i Esquire. Časopis Forbes uvrstio ju je 2018. na svoj popis 30 utjecajnih osoba koje su mlađe od 30 godina. Nuzzi se u rujnu 2022. godine zaručila za glavnog dopisnika Politica iz Washingtona Ryana Lizzu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:07