FILMSKO UBOJSTVO

Učiteljica partnera zakopala u vrtu, stravičan zločin otkrio je njezin dnevnik: ‘Ovo je teže nego što izgleda na TV-u...‘

U kabini su policajci pronašli dnevnik u kojemu je pisala o svojim postupcima

Fiona Beal i Nicholas Billingham

 /Profimedia

Osnovnoškolska učiteljica iz Engleske Fiona Beal (50) priznala je ubojstvo svog partnera Nicholasa Billinghama (42). Njegovi su djelomično mumificirani ostaci pronađeni četiri i pol mjeseca nakon što je posljednji put viđen, piše Sky News.

Beal je optužena da je hladnokrvno nožem izbola svog dečka prije nego što je njegovo tijelo zakopala u njihovom vrtu.

Na početku suđenja prošlog tjedna, pred porotom se izjasnila krivom za manje kazneno djelo ubojstva iz nehata zbog gubitka kontrole, ali je zanijekala da je Billinghama ubila između 30. listopada i 10. studenog 2021.

Međutim, danas je priznala krivnju za ubojstvo.

Beal, inače iz Northamptona uhićena je u ožujku 2022. nakon što je policija otkrila tijelo u vrtu.

Istog mjeseca iznajmila je kolibu u Cumbriji i poslala poruke rođacima, a ta ih je činjenica uznemirila pa su kontaktirali policiju da je provjere.

image
Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

U kabini su policajci pronašli dnevnik u kojemu je pisala o svojim postupcima.

- Ipak me moji postupci progone. Ponekad se moram uhvatiti i sjetiti se što sam učinila, a zatim se sjetiti svoje priče koje se moram držati - nijedno se ne čini uvjerljivim, napisala je.

U drugom je zapisu detaljno opisala plan napada:

- Bilo je teže nego što sam mislila da će biti. Loše sam to napravila, pomicanje tijela je puno teže nego što izgleda na tv-u.

Dnevnici su pokrenuli policijsku istragu, koja je ubrzo utvrdila da Billingham nije viđen niti je s Fionom razgovarao telefonom od poslijepodneva 1. studenog 2021.

‘Podvojena osobnost‘

Otvarajući suđenje, tužitelj Hugh Davies rekao je poroti:

- Nije sporno da ga je ubila, sakrila njegovo tijelo tamo gdje je pronađeno i cijelo vrijeme djelovala sama. Nema spora da ga je namjeravala ubiti kazao je.

Također je slala poruke s njegovog telefona pretvarajući se da je on, a taj je potez tužitelj nazvao ‘bezosjećajnim koliko i sebičnim‘.

O zapisima u dnevniku je rekao.

- Oni sadrže nedvosmislene izjave o tome što je učinila. Danima prije toga kupila je nož s kovanom drškom. Imala je dlijeto i vezice za kabele. Obećavajući mu seks nakon kupanja, ubola ga je u vrat dok je nosio masku za spavanje i vjerojatno je bio vezan kablom na njihovom krevetu.

Tužitelj je nastavio:

- Ukratko rečeno, u svim tim dokumentima Beal tvrdi da je bila kontrolirana i manipulirana u vezi, o njezinoj nesigurnosti, o neugodnim stvarima koje je učinio... I to sve objašnjava zašto ga je ubila onako kako je to učinila.

- Ona daje svoj uvid u vlastitu podvojenu osobnost, a alter ego - tj. svoje ‘drugo ja‘ - naziva Tulip 22, koji je sposoban za potpuno drugačije i mračnije ponašanje od njezine javne osobe predane učiteljice.

Tužiteljstvo kaže da je priča da je Billingham pobjegao s drugom ženom potpuno lažna.

Porotnici su čuli da je Billingham prije ipak varao Beal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:01