KRVAVO RAZBOJSTVO

UBOJSTVO POZNATOG NOGOMETAŠA Kapetana reprezentacije upucali dok je štitio svoju djevojku

 Instagram

JOHANNESBURG - Kapetan južnoafričke nogometne reprezentacije, Senzo Meyiwa (27), smrtno je stradao dok je pokušao zaštititi svoju djevojku za vrijeme pohoda dvojice nepoznatih pljačkaša na njenu kuću.

Vratar se u trenutku napada nalazio u južnom dijelu Johannesburga gdje je s društvom bio kod svoje djevojke, popularne južnoafričke pjevačice Kelly Khumalo, kada su dvije nepoznate osobe oko 20 sati ušle u kuću dok ih je treća čekala vani.

- Dvojica muškaraca ušla su u kuću i tražila su od nazočnih da im predaju mobitele, novce i druge vrijednosti. Senzo je pokušao zaštititi Kelly jer je jedan od napadača uperio pištolj u nju - izjavio je lokalni dužnosnik Sizakele Nkosi-Malubane.

Južnoafrička policija je povodom njegove smrti prvi put prekršila protokole o objavljivanju važnih informacija na društvenim mrežama pa je na Twitteru izvijestila javnost o pogibiji vratara.

Istovremeno su objavili da osim njega nitko drugi nije ozlijeđen. U kući se naime, nalazilo ukupno sedam osoba.

Za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do uhićenja napadača policija je raspisala tjeralicu u iznosu od oko 150 tisuća kuna.

Stradali nogometaš je, inače, prošle godine pomogao svom klubu, Orlando Piratesima, u pohodu do finala afričke Lige prvaka gdje su poraženi od egipatskog Al Ahlyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 05:10