U TREBINJU

U zaleđu Dubrovnika uhićen opasni francuski terorist koji je veličao Hitlera

Privukao je pažnju javnosti zbog svojih rasističkih i homofobnih stavova izraženih na internetu, kao i tetovaža koje veličaju nacizam

Alexis Issaurat

 Facebook

Francuski državljanin Alexis Issaurat, optužen za kriminalna djela povezana s terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom, uhićen je danas u blizini Trebinja, prema izvješću ATV-a, piše Slobodna Dalmacija.

Policijska uprava Trebinje potvrdila je uhićenje osobe s inicijalima I.A.H.F.J., rođene 1987. godine, s potjernice iz Francuske. Izjavili su da je osoba privedena bez otpora oko 16:10 sati na području grada Trebinja.

Alexis je već bio uhićen u svibnju iste godine u Banjoj Luci temeljem Interpolove tjeralice iz Pariza. Tada su policijski službenici PU Banja Luka, u suradnji s Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, pronašli Issaurata i utvrdili njegov identitet, nakon čega je prebačen u Sarajevo, gdje mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor. Nakon isteka tog pritvora, Isaurat je pušten, ali je crvena tjeralica Interpola ostala aktivna, iako izručenje nije zatraženo.

Isaurat je koristio više identiteta, uključujući ime Alexis Isaurt i Frank Saron, što je otežavalo potvrdu njegovog pravog identiteta. Mediji su izvještavali o njegovim uhićenjima u Francuskoj, Slovačkoj, Italiji i Mađarskoj, a osuđivan je više puta zbog posjedovanja oružja. Također je privukao pažnju javnosti zbog svojih rasističkih i homofobnih stavova izraženih na internetu, kao i tetovaža na tijelu koje veličaju naciste i Adolfa Hitlera, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:49