ZBRAJAJU SE ŽRTVE

U strašnoj eksploziji u Bejrutu lakše je ozlijeđen jedan Hrvat, nema smrtno stradalih

U trenutku katastrofe u gradu se nalazilo 11 hrvatskih pomoraca. U srijedu je za Bejrut proglašeno dvotjedno izvanredno stanje
Bejrut poslije eksplozije
 JOSEPH EID/AFP

Jedan hrvatski državljan lakše je ozlijeđen u stravičnoj eksploziji skladišta amonijevog nitrata u Bejrutu, no nema smrtno stradalih hrvatskih državljana, objavilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

U eksploziji u Bejrutu više od 100 osoba je poginulo, a više od 4000 je ozlijeđeno, no strahuje se da će taj broj rasti jer je još ljudi ostalo zarobljeno u ruševinama.

- U trenutku eksplozije u Bejrutu se nalazilo 11 hrvatskih pomoraca od kojih je jedan lakše ozlijeđen. Za sada nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana smrtno stradao - odgovorio je MVEP na upit Hine.

Ministarstvo podsjeća da nadležno hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu prati situaciju te stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svojih nadležnosti.

MVEP je libanonskim vlastima i obiteljima žrtava izrazio najdublju sućut te iskazao nadu u brzi oporavak stradalih, dodaje se u priopćenju.

- Republika Hrvatska i hrvatski narod solidarni su s Libanonom i svim njegovim građanima - ističe se u priopćenju.

Nakon katastrofalne eksplozije u utorak u bejrutskoj luci, Libanon je u srijedu proglasio izvanredno stanje na dva tjedna za grad Bejrut.

Vlada je također odlučila staviti u kućni pritvor sve dužnosnike bejrutske luke koji su bili zaduženi za nadzor skladišta i za sigurnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:02