SKOJEVCI U AKCIJI

U SRBIJI RAT KOMUNISTA I ČETNIKA 'Zaustavite seriju Ravna gora koja veliča četnički pokret!'

SKOJ-evci smatraju da je jedino moguće objektivno prikazati po zlu poznat Ravnogorski pokret kao "pokret krvničkih narodnih neprijatelja i slugi okupatora"

Putem plakata i interneta mladi komunisti u Srbiji pozvali su članove Saveza komunističke omladine Jugoslavije i sve pristalice da dođu u nedjelju na prosvjed ispred zgrade Radiotelevizije Srbije, uoči najavljenog premijernog emitiranja tv-serije 'Ravna Gora'.

SKOJ-evci smatraju da je "smiješno" očekivati da će serija 'Ravna Gora' pokušati objektivno prikazati razdoblje Drugog svjetskog rata. Kako napominju, autor serije Radoš Bajić je otprije poznat kao simpatizer četničkog pokreta i "suludo je pomisliti da će se u njegovoj seriji Ravnogorski pokret prikazati objektivno". Komunisti smatraju da je jedino moguće objektivno prikazati po zlu poznat Ravnogorski pokret kao "pokret krvničkih narodnih neprijatelja i slugi okupatora".

Savez komunističke omladine Jugoslavije je kao organizacija obnovljen 1992. godine kao podmladak Nove komunističke partije Jugoslavije.

SKOJ-evci smatraju da Bajićev pokušaj mirenja četnika i partizana predstavlja reviziju povijesti, s ciljem potpune rehabilitacije Ravnogorskog pokreta i “blaćenja slavne Narodnooslobodilačke borbe i naše revolucije, što je proces koji je u Srbiji već prilično odmakao", kako navode na svojoj web-stranici .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:17