BORBA S COVIDOM

U Sloveniji dvostruko više dnevno zaraženih: Najavili nove mjere i povećanje bolničkih kapaciteta

Među mjerama koje se razmatraju je ograničenje rada ugostiteljskih lokala i trgovina
 Jure Makovec/AFP

Dvostruko više zaraženih registrirano je u Sloveniji u utorak nego dan ranije, a zbog povećanih hospitalizacija potrebno je još stotinu kreveta u bolnicama, objavile su vlasti.

U posljednja 24 sata potvrđeno je 189 novih zaraza koronavirusom, prema 74 u ponedjeljak. Umrla su još su tri pacijenta, objavila je slovenska vlada.

U Sloveniji je od početka epidemije zaraženo 6764 ljudi, a 159 ih je umrlo od posljedica covida-19.

Zbog visokog postotka zaraza i rasta broja hospitaliziranih vlada je najavila nove mjere i povećanje bolničkih kapaciteta.

Među mjerama koje se razmatraju je ograničenje rada ugostiteljskih lokala i trgovina te smanjenje broja ljudi koji se smiju okupiti na jednom mjestu na najviše deset, bilo da je riječ o privatnim ili javnim prostorima.

Infektologinja Bojana Beović koja vodi vladin tim za Covid-19 izjavila je u ponedjeljak navečer da će idućih dana trebati dodatnih 100 postelja za oboljele.

Za prijem zaraženih već se pripremaju bolnice u Slovenj Gradecu i Šempetru kod Nove Gorice, a u planu je i širenje kapaciteta klinike za infektologiju u Ljubljani koja je nosila najveći teret epidemije.

Dodatni problem je što je virus preteklih dana prodro u neke veće bolnice, uključujući bolnicu u Jesenicama te kliničke centre u Ljubljani i Mariboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 09:52