ČLAN ZLOGLASNOG KLANA

U poznatom BiH skijalištu uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca Europe

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske objavilo je i fotografije akcije uhićenja

Mladen Samardžija

 EU most wanted, Ministarstvo unutarnjih poslova RS

Na Jahorini je danas, u akciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, uhićen Mladen Samardžija (33) koji se do sada smatrao jednim od 50 najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao Europol, javlja Klix.ba.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti ga se da je bio član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom "Kavački klan".

Slovenska policija raspisala je tjeralicu za Samardžijom zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Putem kriptirane Sky komunikacije, koju diljem svijeta koriste mafijaši i kriminalci, koordinirao je isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove pripadnike kriminalne skupine. Kaznenim djelima sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je označen kao opasan.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da se Samardžija smatrao za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Inače, Samardžija je i prošle godine uhićen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u gotovini i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Također, Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

image

Uhićenje Mladena Samardžije

Ministarstvo unutarnjih poslova RS
image
Ministarstvo unutarnjih poslova RS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:23