RACIJA U BARU

U popularnom resortu uhićeno 89 stranaca zbog kršenja mjera! Prijeti im i do dvije godine zatvora

Fotografije racije koje je objavila policija pokazuju mračnu napučenu prostoriju s ležerno odjevenim turistima
 Paula Bronstein/Getty Images

Tajlandska policija upala je na zabavu u popularnom resortu na otoku Koh Phangan i uhitila 89 stranaca zbog kršenja mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa.

U raciji u utorak navečer uhićena su i 22 Tajlanđanina, uključujući vlasnika kafića 'Three Sixty Bar', kao i konobara koji je prodavao pića, kazao je policajac Suparerk Pankosol, predstojnik provincijskog ureda za imigraciju. Dodao je kako je okupljanje bilo ilegalno s obzirom na mjere koje su na snazi od ožujka 2020, prenosi Guardian.

Kazna za kršenje mjera nalaže do dvije godine zatvora ili novčanu kaznu od 40.000 bahti (8300kn). Vlasnik bara i njegov radnik mogli bi pak završiti u zatvoru do godine dana i biti kažnjeni s čak 100.000 bahti (20.800kn).

Uhićeni dolaze iz više od deset različitih država, uključujući SAD, Englesku, Švicarsku i Dansku, napomenuo je Suparerk i dodao kako se trenutno nalaze u policijskoj postaji gdje istražitelji pripremaju dokumente za optužnicu.

Fotografije racije koje je objavila policija pokazuju mračnu napučenu prostoriju s ležerno odjevenim turistima koji su većinom imali zaštitne maske na licima.

Policija je za tulum saznala putem društvenih mreža.

- Pratili smo planove jer je bar reklamirao proslavu svoje pete godišnjice - kazao je Suparerk.

Inače, Koh Phangan je popularna turistička destinacija poznata po svojim cjelonoćnim tulumima na plaži.

U provinciji Surat Thani potvrđeno je 29 slučajeva zaraze Covidom-19, a u cijeloj zemlji 15.465. Od navedenih 29 slučajeva, 11 ih je potvrđeno u posljednjih mjesec dana kada je i čitav Tajland doživio eskalaciju zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:21