VELIMIR BUŠIĆ

U pokolju u Hercegovini ubijen jedan od osnivača HDZ-a 1990 i vlasnik poznate tvrtke: ‘Bio je dobar čovjek‘

Došlo je do svađe u kafiću, a počinitelj je potom otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te počeo pucati na više osoba

Velimir Bušić (u krugu)

 AFP/Duje Klaric/CROPIX

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene iz vatrenoga oružja u četvrtak rano ujutro u hercegovačkom mjestu Gorici u općini Grude nakon što je napadač pucao po gostima jednoga lokala.

Kako smo već ranije izvijestili, u pokolju je ubijen Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudske tvrtke Vebuscha.

Klix.ba piše kako je Bušić bio jedan od osnivača stranke HDZ 1990 i bivši zastupnik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Bio je i predsjednik ogranka stranke u Grudama, a 2018. godine je napustio stranku nakon unutarstranačkih previranja.

U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik tvrtke Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Informaciju o smrti Velimira Bušića za Klix.ba je potvrdio aktualni predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

- Nažalost, informacija je točna. Velimir Bušić je bio dobar čovjek i ovim putem želim izraziti sućut njegovoj obitelji, rekao je Cvitanović.

U strašnom zločinu ispred kafića Zmaj ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj.

Kako pišu lokalni mediji, sve je započelo nakon svađe unutar kafića, a počinitelj je potom otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te počeo pucati na više osoba.

Nedugo nakon napada na mjesto pokolja su izašli policija i hitna pomoć. Liječnici su utvrdili da su dvije osobe preminule na licu mjesta, dok su dvije zadobile prostrijelne rane te su prevezene u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:34