UŽAS U GAZI

U osvetničkim izraelskim napadima ginu civili koji očajnički traže sklonište: ‘Izvukli su tijelo četverogodišnje djevojčice‘

‘Sklonili su se pokraj stepenica gdje je moglo biti sigurno mjesto. Gađali su ih i ubili‘

Prizor iz Gaze nakon izraelskog bombardiranja

 Bashar Taleb/Afp

Tijelo četverogodišnje djevojčice bilo je među mrtvim tijelima izvučenim iz ruševina zgrade u Gazi u koju su se mnogi sklonili, a koja je oštećena tijekom izraelskog zračnog napada, piše The Guardian.

Djevojčica se zove Shahid Abu Rokbah, izvijestio je Reuters. Spasioci su rekli da je njezina obitelj pobjegla iz istočnog dijela četvrti Khan Younis u unutrašnjost grada u potrazi za sigurnošću.

- Pokušali su pobjeći od smrti samo da bi je pronašli... Došli su pronaći sklonište. Sklonili su se pokraj stepenica gdje je moglo biti sigurno mjesto. Gađali su ih i ubili. Spasioci su rekli da se nadaju da će pronaći preživjele dok su kopali po ruševinama.- Ovdje su spavali neki ozlijeđeni ljudi. Ovo je njihova krv. Ovdje je bila majka i njena djeca, ispričao je jedan spasilac.

Ženu smo navečer maknuli, a djeca su stradala i samo smo ih izvadili ispod ruševina.

Ministarstvo zdravstva Gaze priopćilo je da je u izraelskim osvetničkim napadima ubijeno najmanje 770 ljudi i ranjeno više od 4000, piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:49