PROVODE PRAVILO 2G

U Njemačkoj je i potpomognuto samoubojstvo zabranjeno necijepljenima: ‘Morat ćete doći s covid potvrdom‘

Eutanazija i pripremno ispitivanje klijenata koji dobrovoljno žele umrijeti zahtijevaju ljudsku blizinu, objašnjavaju u klinici

Ilustracija, cijepljenje

 Christof Stache/AFP

Njemačka udruga za eutanaziju (Verein Sterbehilfe) izvijestila je da se klijenti moraju cijepiti protiv covida-19 prije nego se podvrgnu potpomognutom samoubojstvu.

Udruga je najavila da će se budući klijenti morati pridržavati 2G pravila u zemlji, gdje klinika može zabraniti ulazak u prostorije onima koji, između ostaloga, nisu cijepljeni.

U klinici kažu da eutanazija i pripremni pregledi zahtijevaju 'ljudsku blizinu', što znači da se prema njemačkom zakonu svi koji su uključeni u proces moraju pridržavati pravila 2G, prenosi Daily Mail.

"Eutanazija i pripremno ispitivanje naših članova koji dobrovoljno žele umrijeti uz odgovornost za svoju, zahtijevaju ljudsku blizinu", stoji u priopćenju udruge.

"Ljudska blizina je, međutim, 'plodno tlo' za prijenos koronavirusa. Od danas se u našoj udruzi primjenjuje 2G pravilo, dopunjeno mjerama vezanim uz situaciju, poput brzih testova prije susreta u zatvorenim prostorijama".

Također pojašnjavaju da se odluka temelji na "teškoj zadaći balansiranja zaštite naših članova, zaposlenika i liječnika s praktičnom organizacijom našeg svakodnevnog života u udruzi"".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:42