‘NIJE SKIDAO POGLED...‘

U njemačkim planinama snimljen misteriozni ‘čovjek vuk‘! Svjetski mediji puni teorija, fotografija je nadrealna...

‘Izgledao je prljavo i ponašao se kao čovjek iz kamenog doba iz povijesne knjige‘, ispričala je planinarka koja ga je uslikala

Ilustrativna fotografija

 Frank May/Dpa/Profimedia/Frank May/dpa/profimedia

Mutne fotografije neuglednog čovjeka koji nosi "koplje" u njemačkoj šumi potaknule su nagađanja da su legende o "čovjeku vuku" koji vreba šumama njemačke regije Harz istinite.

Naime, dvije fotografije koje su snimili planinari prikazuju golog i čupavog muškarca kako pogrbljeno sjedi na stijeni držeći dugački štap u lijevoj ruci i drugi predmet u desnoj ruci.

Gina Weiss i njezina prijateljica Tobi tvrde da su snimile fotografije svojim mobilnim telefonima dok su u utorak šetale po nacionalnom parku Harz.

"Vidjeli smo ‘čovjeka vuka‘ kada smo stigli do pećina", rekla je Weiss za njemački tabloid Bild. "Stajao je na vrhu jedne od pećina, držeći u ruci dugi drveni štap poput koplja."

"Nije skidao pogled s nas i nije progovorio ni riječ", ispričala je i dodala da je susret trajao gotovo deset minuta.

"Izgledao je prljavo i ponašao se kao čovjek iz kamenog doba iz povijesne knjige", nastavila je.

Kako piše Bild, čovjek je povremeno viđan od 2015. godine, a lokalne vlasti tvrde da su pronašle dokaze da je netko palio požare i gradio rudimentarne nastambe u šumi.

Međutim, jedan volonter iz lokalne vatrogasne službe rekao je Telegraphu da nisu primijetili ništa neobično u šumi, opisujući priču kao "glupost" i nagađajući da su fotografije "zafrkancija".

Budući da je trećina njemačkog kopna prekrivena gustom šumom, priče o pustinjacima koji žive od zemlje povremeno se pojave u lokalnim medijima.

Godine 2007. američki državljanin pronađen je kako živi u kolibi u dubinama Eifela, niskog planinskog lanca u zapadnoj Njemačkoj, gdje je uzgajao malu plantažu marihuane.

Izvještaji od ovog ljeta o lavu koji luta šumama izvan Berlina privlačili su značajnu pozornost danima da bi na kraju strašna zvijer bila otkrivena kao divlja svinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:33