VELIKI SKANDAL

U najvećem belgijskom zatvoru razotkrivene ‘jacuzzi orgije‘ čuvara: ‘Nosili su posebne narukvice‘

Neimenovani zviždač zatvorsku je čuvaricu opisao kao nimfomanku koja je znala najaviti kolegama da neće moći funkcionirati ako se ne poseksa s nekim u šest ujutro

Zatvor Lantin u Liegeu; Orgije (ilustracija)

 Profimedia/

Najveći belgijski zatvor ponovno potresa seks skandal. Osoblje u zatvoru Lantin u blizini Liegea organiziralo je orgije u jacuzzijima, a partnere su birali prema boji narukvica. Jedna od službenica kolegama je u šest ujutro rekla da ne može raditi ako se ne poseksa.

Službenica, identificirana samo kao S, koristila je ured svog šefa kako bi se mogla seksati s osobljem tijekom radnog dana dok su trebali čuvati zatvorenike unutar mješovitog zatvora. Nakon posla deset zatvorskih službenika, od kojih su tri bile žene, redovito se sastajalo kod jednog od muških čuvara na jacuzzi seansi.

Tijekom zabave osoblje se skidalo te su se nasumično birale obojene narukvice koje su određivale tko će se s kim seksati. U međuvremenu muški čuvar identificiran kao P koji je ujedno i organizator zabava optužen je se redovito seksao i sa zatvorenicama. Upravitelji zatvora pokrenuli su hitnu istragu nakon što im je zviždač rekao za odnose unutar zatvora.

Neimenovani zviždač zatvorsku je čuvaricu opisao kao nimfomanku koja je znala najaviti kolegama da neće moći funkcionirati ako se ne poseksa s nekim u šest ujutro. Istražiteljima je rečeno kako je jedan od menadžera dozvolio čuvarici da koristi njegov ured za odnose. Zaposlenicu očito nije smetala činjenica da je od zajedničkog prostora dijeli samo staklena pregrada.

Također je utvrđeno da je S bila redovita u zatvoru i prije nego što se zaposlila jer je ondje posjećivala brata koji je zatvoren zbog ubojstva.

- Svaki dan je dolazila u posjet, bila je vrlo prijateljski nastrojena s obiteljima zatvorenika i arogantna prema osoblju koje je čuvalo sobu za posjete. Njen prijem u Lantin bio je grom iz vedra neba, pogotovo jer je od posjetiteljice preko noći postala kolegica, rekao je zviždač.

Ova situacija postavlja dodatna pitanja o razinama sigurnosti i zaštite u zatvoru. Njen brat u međuvremenu prebačen u zatvor Huy koji se nalazi 40-ak kilometara jugozapadno od Lantina.

Protiv deset zatvorskih djelatnika za koje se tvrdi da su organizirali orgije i imali odnose tijekom radnog vremena pokrenuta je službena istraga. Službenica identificirana kao S premještena je na žensku stranu zatvora kako bi smirila svoje seksualne nagone, dok je čuvaru P zabranjen ulazak u ženski dio zatvora.

Ravnatelj zatvora Marc Brisy navodno je poslao poruku osoblju u kojoj je stajalo da nikad nije mislio da će jednog dana morati pisati ovakve e-mailove.

- Čini se da vas moram podsjetiti da rad u opuštenoj atmosferi ne znači pretvaranje radnog mjesta u cirkus, igru bez granica ili lunapark. Ustanova je radno mjesto, a ne klub, piše u mailu.

Glasnogovornik belgijskog Federalnog odjela za pravosuđe rekao je da je u ponedjeljak iz medija doznao da postoji problem u zatvoru. Nakon saznanja zatražili su upravitelja lokalnog zatvora da provede internu istragu koja se upravo provodi.

- Postoji mogućnost da dođe do disciplinskih mjera, ne možemo ništa više reći jer je istraga u tijeku, rekao je.

Zatvor je bio u središtu seksualnog skandala prije šest godina kad se zatvorska čuvarica pojavila u porno filmu koji je snimila sa zatvorenikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:43