STRAŠNA EKSPLOZIJA

U Moskvi u automobilu raznesena kći ideologa ruskog fašizma i Putinova velikog saveznika!

Ruski mediji pišu da su i Dugina i njezin otac Aleksandar trebali biti u automobilu, ali da su u posljednji čas odlučili suprotno

Aleksandar Dugin na mjestu nesreće; u krugu: Darija Dugina

 Screenshot/twitter; Screenshot/youtube/

Darja Dugina, kći ruskog ultranacionalističkog političkog komentatora Aleksandra Dugina, preminula je kada je eksplodirao Toyota Land Cruiser u kojem se u subotu oko 21:30 sati vozila u selu Bolšije Vjazemi nedaleko od Moskve, prenosi The Guardian.

Prema pisanju ruskih medija, svjedoci kažu da se automobil nakon eksplozije zapalio te potom zabio u obližnju ogradu. Svjedoci su rekli i da su dijelovi automobila razletjeli po cesti kojom se kretao. Hitne su službe rekle da je jedna osoba bila automobilu te da je poginula na licu mjesta.

Andrej Krasnov, prijatelj Darje Dugine i vođa pokreta Ruski horizont, potvrdio je da je Dugina smrtno stradala. Dodao je da je moguće da je prava meta napada bio njezin otac. "To je bio automobil njezina oca. Darija inače vozi drugi auto, ali je u subotu uzela njegov, a on je otišao drugim putem. Bio je na mjestu tragedije. Pretpostavljam da je Aleksandar bio meta ili da su ih oboje htjeli napasti", rekao je Krasnov.

Ruski medij 112 piše da su Dugin i njegova kći prisustvovali okupljanju nedaleko od Moskve te da su se zajedno trebali vratiti u grad, ali da su u zadnji čas odlučili da će svatko ići svojim putem.

Društvenim mrežama kolaju navodne snimke Dugina kod mjesta nesreće.

Denis Pušilin, čelni čovjek Donjecke Narodne Republike, samoproglašena paradržava na području Donjecke oblasti, napisao je na svom kanalu na komunikacijskoj platformi Telegram da je Darija Dugin ubijena te za njezino ubojstvo okrivio Vladu Ukrajine.

- Gnjusni zločinci! Teroristi ukrajinskog režima, pokušavajući eliminirati Aleksandra Dugina, raznijeli su njegovu kći... u automobilu. Blagoslovljeno bilo sjećanje na Dariju, ona je prava Ruskinja! - napisao je Pušilin.

Aleksandar Dugin poznat je po svom ekstremno desničarskom viđenju pozicije Rusije u svijetu. Neki su ga opisali kao "ruskog fašista" koji je pomogao oblikovati ekspanzionističku vanjsku politiku Vladimira Putina. Neki ga zovu i "Putinovim mozgom".

image

Alexander Dugin

Alexander Vilf/Sputnik/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:59