AVIONSKA NESREĆA

U Grčkoj pao ukrajinski avion s 8 članova posade koji je iz Srbije letio za Jordan: ‘Prevozili su municiju‘

Srbijanske vlasti su grčkima dale informaciju kako je u zrakoplovu bilo osam članova posade

Pad zrakoplova u Grčkoj

 Twitter/

Teretni zrakoplov na kojem je bilo osam osoba srušio se kasno u subotu u blizini grada Kavale u sjevernoj Grčkoj, objavili su vatrogasci i državna televizija.

Državna televizija ERT izvijestila je kako se radi o zrakoplovu Antonov An-12 u vlasništvu ukrajinske kompanije, koji je letio iz Srbije za Jordan. Pilot je zatražio hitno slijetanje zbog problema s motorom, ali je signal zrakoplova izgubljen.

Videosnimka objavljena na ertnews.gr pokazuje kako se zrakoplov u plamenu brzo spuštao prije nego što je udario o tlo, a izgledalo je kao da se dogodila eksplozija.

Vatrogasna brigada nije mogla potvrditi tip zrakoplova, ali je rekla kako je prema prvim izvješćima u avionu bilo osam osoba. Priopćila je kako je u gašenju požara koji je izbio nakon nesreće angažirano 15 vatrogasaca i sedam vozila. Na mjesto događaja upućeno je još spasilaca.

Nije jasno koji je bio teret u zrakoplovu, ali specijalna jedinica za odgovor na katastrofe također je istraživala mjesto događaja.

"Teret tretiramo kao opasan materijal", rekao je dužnosnik vatrogasne brigade.

Kako pišu grčki mediji, srbijanske vlasti su grčkima dale informaciju kako je u zrakoplovu bilo 12 tona "opasnog tereta".

Navedene informacije u skladu su s izjavama načelnika općine Pangea koji je rekao da je zrakoplov prevozio municiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:35