UNIŠTENA NA MJESTU

U dvorištu srednje škole u Mostaru otkrivena bomba, učenicima poručeno da ne dolaze u prvu smjenu

Snage reda su osigurale lice mjesta, a učenici su obaviješteni da ne dolaze na nastavu u prvu smjenu

Ilustracija

 Elvis Barukcic/Afp

Policija u Mostaru u četvrtak je kontrolirano uništila eksplozivnu napravu otkrivenu u dvorištu Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica u središtu Mostara.

"Budući je procijenjeno kako ju je nesigurno transportirati, eksplozivna je naprava uništena na licu mjesta", rekao je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Ranije jutros je eksplozivnu napravu u dvorištu Srednje medicinske škole pronašao domar, koji je odmah obavijestio policiju. Snage reda su osigurale lice mjesta, a učenici su obaviješteni da ne dolaze na nastavu u prvu smjenu.

Izvršen je protueksplozivni pregled, te je pozvana i Civilna zaštita. Na kraju je odlučeno da se bomba kontrolirano uništi. Prema objavljenim fotografijama radi se o ručnoj bombi, koja na sebi nije imala sigurnosnu ručku.

Prema istom policijskome izvoru službenici kriminalističkog odjela započeli su uviđaj, te druge aktivnosti s ciljem rasvjetljivanja ovoga incidenta.

Po riječima ravnateljice Srednje medicinske škole u Mostaru Stane Rotim nastava u prvoj smjeni nije održana, dok će je popodne učenici normalno pohađati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:21