NIKOLA VUŠOVIĆ DŽONI

U Dominikanskoj Republici pao nasljednik Velje Nevolje, Srbija traži hitno izručenje: ‘Mogao bi pobjeći‘

Prije samo četiri dana srbijanski predsjednik Vučić poručio je članovima mlađih kriminalnih skupina da će uskoro završiti iza rešetaka
Velja Nevolja i Džoni (u krugu)
 Pedja Milosavljevic/AFP/MUP RS

Nikola Vušović zvani Džoni, vođa vračarske kriminalne grupe, uhićen je u Dominikanskoj Republici.

Kako pišu srpske Novosti, za njim je inače raspisana crvena potjernica, a Srbija traži hitno izručenje zbog bojazni da bi mogao pobjeći iz migracijskog centra.

Nikola Vušović koji glasi za suradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je namjeravao sa svojom grupom preuzeti poslove kriminalnog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

Vušović je punio stupce crne kronike još davne 2010., kada je uhićen zajedno s vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. listopada 2016. s čak 60 metaka iz dva kalašnjikova u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tijekom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

Kako neslužbeno saznaju Novosti, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao preuzeti Belivukovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Prije samo četiri dana srpski predsjednik Aleksandar Vučić govoreći o borbi protiv organiziranog kriminala spomenuo je i mlađe kriminalne skupine kao nasljednike starijih i većih, poput one Veljka Belivuka.

- Postoje mlađe grupe koje su mislile da su zauzele prostor svojih prethodnika i da mogu nastaviti. Želim vam najaviti da ćete uskoro završiti iza rešetaka! - poručio im je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:08