NEZAMISLIVA TUGA

U BOEINGU JOJ JE POGINULO TROJE DJECE 'Čim sam čula, ispružila sam ruke visoko, vrištala i molila da se vrate'

Otac i majka troje djece poginule na kobnom letu MH17 Malaysia Airlinesa srušenom iznad Ukrajine održali su govor u Memorijalnom centru u australskom Perthu pred nekoliko tisuća okupljenih. Mo, Evie i Otis Maslin te njihov djed Nick Norris vraćali su se s odmora u zrakoplovu koji je oboren i u kojem je život izgubilo 298 ljudi.

'Kada sam saznala da su njihova nevina tijela raznesena na nebu ispružila sam ruke visoko prema nebu i vrištala, plakala za njima, molila nebo da se vrate', kazala je u potresnom govoru nesretna majka Rin Norris.

'Sada ih vidim samo u svojoj glavi, ne mogu više osjetiti njihovu toplinu', dodala je i poručila kako je njezino srce zauvijek prepuno ljubavi za njih.

Prvi puta nakon nesreće javno je govorila, a kroz suze se prisjetila i svog oca.

'Točno 41 godinu, 3 mjeseca i dva dana bila sam sretna i ponosna kći svoga oca', kazala je.

Anthony Maslin rekao je kako su njegova djeca često putovala i vidjela više svijeta nego mnogi u svojim dugim životima.

'Oni su bili naša radost, neokaljane, nevine i savršene duše. Jedino gore od ovoga što nam se sada dogodilo bilo bi da ih nikada nismo upoznali. Netko mi je rekao da su bili toliko bliski da su morali otići zajedno. Vjerujem u to. Njihov djed bio je najmudrija osoba koju poznajem i nadam se da će ih voditi prema vječnosti', rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:26