EPIDEMIJA

U BiH u subotu više od 1700 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom

Od petka je testirano nešto više od 4300 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena kod 1132 osobe iz Federacije te kod 609 iz R. Srpske
Sarajevo
 Robert Harding Productions/Robertharding/Profimedia

U Bosni i Hercegovini u subotu je potvrđeno više od 1700 novih slučajeva zaraze koronavirusom a među zaraženima je i predsjedatelj Vijeća ministara te zemlje Zoran Tegeltija.

Iz Tegeltijina ureda potvrdili su tijekom dana da je testiranje pokazalo da je on pozitivan na koronavorirus te je trenutačno u kućnoj izolaciji s blagim simptomima bolesti.

U cijeloj BiH od petka je testirano nešto više od 4300 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena kod 1132 osobe iz Federacije BiH te kod 609 iz Republike Srpske.

Prijavljen je i 31 smrtni slučaj što je blizu dnevnih brojki cijelog tjedna u kojemu je došlo do naglog povećanja broja umrlih koji su bili na bolničkom liječenju a povrđeno je kako su zaraženi virusom SARS-CoV-2. Crni rekord dosegnut je u petak kada je prijavljeno 57 smtnih slučajeva.

Ukupni broj umrlih od početka epidenije u ožujku sada je blizu tisuću i pol a broj potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih devet mjeseci sada je veći od 60 tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:32