KSENIJA VUČIĆ

U 56. godini života iznenada preminula prva supruga Aleksandra Vučića

‘Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga‘

Aleksandar Vučić

 Russian Foreign Ministry/Sputnik via AFP

Ksenija Vučić, prva supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, preminula je iznenada u 56. godini života, javlja Nova.rs.

Vijest o smrti Ksenije Vučić na svom je Instagram profilu objavio sam predsjednik Srbije.

- Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga. O mjestu i datumu pogreba naknadno ćemo obavijestiti obitelj i prijatelje - napisao je Vučić na Instagramu u subotu u večernjim satima.

Ksenija Vučić (djevojački Janković) rođena je u Beogradu. Pohađala je Osnovnu školu „Drinka Pavlović“, a školovanje je nastavila u rodnom gradu, navodi Blic.

Novinarstvom se bavila dugi niz godina. Bila je direktorica televizijske postaje Pink 3, a uređivala je i vodila emisiju "Pravac" na postaji Pink. Prije toga je radila u časopisu "Srpska reč", na radiju "Fokus" i na televiziji "Studio B".

Ksenija i Aleksandar Vučić upoznali su se 1995. godine, kada je ona na Radio Indeksu vodila sučeljavanje njega i Aleksandra Čotrića iz Srpskog pokreta obnove. Nakon toga ga je zamolila da dade intervju "Srpskoj reči", časopisu u kojem je tada radila. On je pristao i nastavila su se viđati.

Vučić je svojevremeno rekao da su šetali, razgovarali i jednostavno se pronašli.

Vjenčali su se 1997. godine u Novom Sadu. Iste su godine dobili sina Danila, a 2002. godine dobili su kćer Milicu.

Vučić je jednom prilikom izjavio da puno voli svoju ženu i da je ne bi mijenjati ni za što na svijetu. Dodao je da je "naprosto obožava", da je vrlo suzdržana i umjerena te da ga nikad ne pita gdje ide i kada se vraća.

Kseniji Vučić 2009. je godine dijagnosticirana disekcija aorte. Riječ je o vrlo ozbiljnom stanju, često smrtnom, u kojem dolazi do rascijepa unutarnje ovojnice aortne stijenke, dok vanjska ovojnica ostaje netaknuta. Krv prodire u aortnu stijenku kroz rascjep, cijepa dalje srednju ovojnicu i stvara novi kanal u stijenci aorte. Oštećenje aortne stijenke u najvećem broju slučajeva odgovorno je za nastanak aortne disekcije. Najčešći uzrok takvog oštećenja je visoki krvni tlak, a ustanovljen je u više od dvije trećine bolesnika u kojih se dogodi aortna disekcija.

Vučić je zbog toga operirana u Parizu. Operacija je trajala deset sati, a nakon nje je četiri dana provela u komi prije no što se probudila. Vučić se od operacije uspješno oporavila.

Sumnje da je brak Vučićevih pred raspadom počele su se pojavljivati 2011. godine, no one nikada nisu službeno potvrđene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:33