ODLAZAK LEGENDE

U 113. godina umrla bakica koja je plesala s Obamom, njezino pismo razgalilo je Ameriku

‘Nikad nisam upoznala predsjednika. Nisam mislila da ću doživjeti afroameričkog predsjednika, jer sam rođena na jugu‘

Barrack Obama, Michelle Obama i Virginia McLaurin

 Lawrence Jackson/Avalon/Profimedia/Lawrence Jackson/avalon/profimedia

Bakica iz Washingtona kojoj se ispunio san o plesu s predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući umrla je u dobi od 113 godina. Virginia McLaurin imala je 106 godina kada je 2016. upoznala prvog crnog predsjednika i prvu damu te zaplesala s njim, piše BBC.

- Kažem Vam, jako sam sretna - rekla je predsjedniku Obami kada ga je upoznala. Podsjetimo, McLaurin je 2014. pokrenula peticiju za susret s predsjednikom.

- Zovem se Virginia McLaurin, živim u Washingtonu i rođena sam 1909. godine - započela je svoje pismo.

- Nikad nisam upoznala predsjednika. Nisam mislila da ću doživjeti afroameričkog predsjednika, jer sam rođena na jugu. Tako sam sretna zbog Vas i voljela bih upoznati Vas i Vašu obitelj - napisala je bivša krojačica i dodala da se sjeća vremena prije predsjednika Herberta Hoovera.

- Sjećam se kada nismo imali struje. Imali sam petrolejku, a sjećam se i prvog modela automobila Ford. Moj muž je bio u vojsci, a izgubila sam ga 1941. Od tada sam u DC-u te sam živjela ovdje i kada je Martin Luther King ubijen - prisjetila se Virginia.

Godine koje se Virginia rodila, 1909., život Afroamerikanaca bio je prilično ograničen. Rođena je bez građanskih prava i zato je bila tako sretna što će doživjeti prvog afroameričkog predsjednika, te naravno, plesati s njim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:57