NESTAŠLUK U VENECIJI

Turisti donijeli zdjelu špageta i bocu vina pa renesansni zdenac iskoristili kao stol. Gozba ih je skupo koštala

Dvoje njemačkih i dvoje čeških turista preširoko su shvatili prava koja imaju izvan vlastite kuće. I nije im se isplatilo

Crkva sv. Zaharija u Veneciji

 James Emmerson/Robert Harding Premium/robertharding via AFP

Četvero turista u Veneziji – dvoje njemačkih i dvoje čeških – preširoko su shvatili prava koja imaju izvan vlastite kuće. I nije im se isplatilo. Lijepo su se opustili – ni prvi, ni zadnji – pa su odlučili večer zaokružiti piknikom. Donijeli su zdjelu vrelih špageta i bocu vina. Ne doma u vrt, ne na proplanak izletišta, nego na omanji kameni trg odmah iza Sv. Zaccarije, a kao bogomdani stol su iskoristili renesansni zdenac.

Da se netko od nas s juga odluči tako zabavljati u Berlinu ili Pragu, rekli bi da smo divljaci.

Venezijanci opet viđaju svašta, počev od likova koji smatraju da je štos skočiti u Canal Grande, iako je prije nekoliko godina jedan s Mosta kod Rialta skočio ravno na putničku brodicu, pa je doma vraćen u kovčegu.

Ovo je ipak bilo previše, pa su iz okolnih kuća gotovo svi zvali policiju. Ona je i stigla, pa im je imala ponešto i prigovoriti: korištenje spomenika u privatne svrhe, iznošenje pića u staklenoj boci izvan lokala, bučenje nakon 22 sata…

Kad su prigovori zbrojeni, globa ih dohvatila za 1050 eura po glavi ili grlu, ovisno o tome kako ih valja smatrati. Za te su novce mogli jesti možda i jastoga u najfinijem restoranu. Ali ovako su platili i lekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:18