I BOGATI PLAČU

Trumpova mezimica odlučila preseliti u ‘bunker milijardera‘: ‘Postoji taj mit...‘

Nitko ne želi biti fotografiran s njom, a nitko je više ne zove ni na ‘it‘ događaje poput Met Gale i Tribecca festivala

Ivanka Trump i Kim Kardashian

 Profimedia

Jako volim i poštujem svog oca, no u ovoj životnoj fazi u kojoj jesam, odlučila sam se potpuno posvetiti djeci i životu koji smo stvorili kao obitelj. Time svoju političku karijeru smatram završenom, napisala je još 2022. Ivanka Trump, najstarija kći bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, jasno time davši naslutiti koliko je skupo platila obnašanje visoke dužnosti u očevoj administraciji, osobito u kontekstu njujorške društvene kreme kojoj je svojedobno ponosno pripadala.

- Ivanka želi van iz ovog cirkusa. Želi ponovno živjeti što je moguće normalniji život - objasnio je dobro upućen izvor iz uskog kruga bračnog para Kushner za The New York Post.

Međutim, Njujorčani su im jasno poručili da na njihovu dobrodošlicu ne mogu računati, zbog čega se obitelj Kushner s troje maloljetne djece odlučila preseliti u Miami, i to u četvrt koja se neslužbeno zove "bunker milijardera", gdje posljednjih godina prilično mirno žive u luksuznoj vili vrijednoj oko 30 milijuna dolara.

Prije nego što se 2015. godine formalno pridružila kampanji svog oca, Ivanka je bila poduzetnica, model i modna dizajnerica, čiji su se brendovi nalazi u robnim kućama diljem Amerike. Kao strastvena ljubiteljica društvenog života na Manhattanu, religiozno se pojavljivala na svim "it" događajima, gdje je se nerijetko moglo fotografirati s pripadnicima njujorške kreme, poput Anne Wintour.

image

Ivanka Trump i Jared Kushner

John Nacion/Nurphoto Via AFP

Liberalna elita od bračnog para Kushner očekivala je da će služiti kao doza "zdravog razuma" u "potpuno suludoj administraciji", a nakon što su uočili da Ivanka ne može spriječiti svog oca da vlada kako mu se prohtije, nju su kao njegovu direktnu savjetnicu počeli smatrati odgovornom za okrutnost njegove administracije.

Društvenim mrežama počela se širiti kampanja "Dear Ivanka", kojoj su se pridružile i brojne zvijezde iz njezinog (bivšeg) najužeg kruga prijatelja.

Otkad je njezinom ocu završio mandat u Bijeloj kući, više joj gotovo nitko nije uputio pozivnicu na Met Galu, Vanity Fair zabavu ili prestižni Tribeca Film Festival, iako dobro upućeni izvori tvrde da se očajnički htjela vratiti među njujoršku elitu.

S njima više nitko ne želi biti fotografiran, a svaka zvijezda koja drži do svojeg ugleda (ili karijere) s njima ne želi biti viđena niti u najširem mogućem krugu.

- Postoji mit da će društvena krema odbaciti Jareda i Ivanku, no vrijedi napomenuti da elita nikad zaista ne odbaci one najbogatije. Osim ako ne bankrotiraju, ili ako ne završe u zatvoru - objasnila je novinarka Tina Brown časopisu Town and Country.

Upravo zato, Ivanka se pošto-poto želi distancirati od oca kojem prijete ozbiljne pravne nedaće; izrezuje ga iz obiteljskih fotografija koje objavljuje na svojim društvenim mrežama, na svako upit novinara planira li se pridružiti njegovoj kampanji, odgovara s čvrstim i odlučim "ne".

image

Donald i Ivanka Trump

Peter Zay/Anadolu Via AFP

No sud joj ipak nije dao mira te ju je njujorška tužiteljica Letitia James, koja je podignula optužnicu protiv Trumpa zbog sumnje da je lažirao poslovni uspjeh, pozvala na svjedočenje kao ključnog svjedoka, čime se mezimica bivšega predsjednika našla u vrlo nezahvalnoj poziciji; pred očima cijeloga svijeta trebat će pričati o svojoj ulozi u njegovom dubioznom poslovnom carstvu. Ne pomaže ni činjenica da je Ivanka godinama obnašala dužnost jedne od ključnih članova odbora, zbog čega će teško moći tvrditi da "nije imala uvid u informacije".

U pokušaju da se izvuče iz neugodne situacije, Ivanka je sudu poslala molbu da je izuzme iz cijelog slučaja, pozvavši se na to "da ima troje maloljetne djece kojima ne može organizirati skrb dok ona putuje u New York na svjedočenje". Sud je to glatko odbio i razmotriti, jer se u tom periodu pojavila na nekoliko rođendanskih zabava, između ostaloga i onoj Kim Kardashian, a nije mogla odoljeti da se fotografijama ne pohvali na društvenim mrežama.

Ovoga tjedna bračni par Kushner ponovno je bio u središtu kontroverzi nakon što je navodno o vlastitom aranžmanu otputovao u Izrael kako bi lokalnom stanovništvu pružio svoju podršku u jeku rata koji traje već skoro tri mjeseca.

U tom su periodu posjetili i kibuc Kfar Aza u kojem je 7. listopada došlo do brutalnog masakra tamošnjeg stanovništva, a ondje ih je dočekao predsjednik Knesseta, Amir Ohana. Prema rasporedu, u večernjim su se satima trebali susresti i s izraelskim predsjednikom Isaacom Hezogom, zbog čega se počelo nagađati radi li se o diplomatskom posjetu tandema koji ponovno želi ured u Zapadnom krilu Bijele kuće, ako Trump, kojem posljednjih mjeseci nezaustavljivo raste rejting, ipak uspije pobijediti 2024.

- Kushneri su se u Izrael zaputili isključivo privatno i dalje ne gaje nikakve političke ambicije te se ne žele pridružiti kampanji Ivankina oca Donalda - stoji u službenoj izjavi kojom je tandem pokušao stati na kraj nagađanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:51