BIJESAN JE

Trump traži ukidanje američkog ustava, na sve ga potaknuli interni mailovi Twittera u vezi Bidenova sina

Objavu je podijelio na društvenoj mreži Truth Social nakon curenja e-mailova o sinu Joea Bidena
 Joe Raedle/Afp

Bivši američki predsjednik, Donald Trump, još se uvijek nije pomirio s porazom na izborima 2020. godine. Ovoga puta svoj je bijes podijelio na društvenoj mreži Truth Social gdje je jučer pozvao na ukidanje američkog Ustava i poništavanja izbora 2020.. godine, prenosi CNN. Što bi se tada dogodilo?

Naravno, Trump nudi rješenje, a to je da se vrati na poziciju predsjednika.

- Ukidate li rezultate predsjedničkih izbora iz 2020. i proglašavate pravog pobjednika, ili imate nove izbore? Ogromna prijevara ove vrste i razmjera dopušta ukidanje svih pravila, propisa i članaka iz Ustava. Naši veliki "Očevi utemeljitelji" nisu željeli i ne bi oprostili lažne i prevarantske izbore - napisao je Trump koji je prošlog mjeseca objavio i svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.

U istupu se dotaknuo i "Big Tech" kompanija optuživši ih za blisku suradnju s demokratima. Na to ga je potaknula objava internih e-mailova zaposlenika Twittera u kojima se otkriva zbog čega su potisnuli priču o tome kako je Hunter Biden predstavio svome ocu, Joe Bidenu, tada potpredsjedniku, a danas predsjedniku SAD-a, ukrajinskog biznismena Vadima Pozharskyiok. Godinu kasnije Hunter je dobio posao u njegovoj tvrtki i godišnju plaću od 50 tisuća dolara.

Ovo je drugi žešći Trumpov istup ovog tjedna. Naime, u četvrtak je izrazio podršku osobama koje su sudjelovale na napad na Capitol početkom prošle godine u kojem je poginulo šest osoba.

- Ljudi su tretirani neustavno i vrlo, vrlo nepravedno - izjavio je Trump na humanitarnoj večeri koju je organizirala udruga Patriot Freedom Project koja skrbi o obiteljima optuženih da su predvodili napad. Također se našao na meti kritika jer je u svom odmaralištu Mar-a-lago večerao s poznatim bijelim nacionalistom i negatorom holokausta Nickom Fuentesom i reperom Kanyeom Westom, koji je nedavno suspendiran s Twittera zbog dijeljenja Davidove zvijezde unutar koje se nalazila svastika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:37