‘NEMA POŠTOVANJA‘

Trump se obrušio na Meghan, kritizirao Johnsona i hvalio kraljicu: ‘Harry je iskorišten, požalit će!‘

Bivši američki predsjednik u intervjuu Nigelu Farageu ocijenio je da je princ Harry strašno iskorišten, što nanosi bol britanskoj kraljici

Princ Harry i Meghan Markle

 Bryan R. Smith/AFP

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump optužio je vojvotkinju od Sussexa Meghan Markle za "nepoštovanje" prema kraljici Elizabeti II. i britanskoj kraljevskoj obitelji, prenosi The Guardian.

U opsežnom intervjuu s istaknutim euroskeptičnim političarem Nigelom Farageom, koji je gorljivo podupirao kampanju za izlazak Velike Britanije iz Europske unije sa svojom strankom Brexit pa naposljetku prešao u medijske vode da bi radio kao televizijski analitičar, Trump je rekao da misli kako je vojvoda od Sussexa "strašno iskorišten".

Intervju sa 75-godišnjim Trumpom, čija je funkcija predsjednika SAD-a završila u siječnju 2021. godine, održan je u ponedjeljak na Floridi, a prenosit će se na britanskom kanalu GB News.

"Nisam njezin obožavatelj. Nisam bio od prvog dana. Mislim da je Harry strašno iskorišten i da će to jednog dana požaliti", rekao je Trump govoreći o Meghan Markle.

'Harry je iskorišten, to nanosi bol kraljici'

"Mislim da je Harry iskorišten, strašno iskorišten. Mislim da je to uništilo njegov odnos s njegovom obitelji i da to nanosi bol kraljici", dodao je Trump, kako prenosi Guardian GB News.

Kao odgovor na Farageove komentare o tome da je Meghan koristila službeni papir za korespodenciju vojvotkinje od Sussexa za lobiranje kod članova Kongresa, prvi američki predsjednik koji je dvaput prolazio kroz proces opoziva rekao je kako ona "pokušava raditi stvari za koje mislim da su vrlo neprikladne".

"Mislim da nema poštovanja prema kraljevskoj obitelji i, što je najvažnije, prema kraljici", navodi Trumpove riječi GB News.

Tijekom intervjua Trump je opisao kraljicu kao "veliku ženu, veliku osobu, povijesnu osobu".

GB News navodi da je Trump u intervjuu govorio o britanskom premijeru Borisu Johnsonu, predsjedničkim izborima, događajima u američkom Kapitolu 6. siječnja, pokretu Black Lives Matter, migracijskoj krizi u SAD-u i Velikoj Britaniji, pokretu Antifa i pitanju hoće li se ponovno kandidirati za predsjednički ured.

'Johnson griješi podržavajući smiješne vjetroelektrane'

Kazao je kako je Johnson učinio "veliku pogrešku" podržavajući "smiješne" farme vjetroelektrana kako bi potaknuo britansku ekonomiju s nultom emisijom ugljika.

Bivši američki predsjednik rekao je da mu se i dalje sviđa britanski premijer, ali je ustvrdio da je pogriješio što je podržao obnovljivu energiju vjetra.

Velika Britanija je postala svjetski lider u energiji vjetra, posebno na moru, a Johnson je forsirao da zemlja postane u segmentu energije vjetra ono što je Saudijska Arabiji u segmentu nafte, u nastojanju da do 2050. godine dosegne nultu emisiju.

Ulaganje u tehnologiju tijekom u posljednjem desetljeću i više dovelo je tako do izgradnje najveće svjetske vjetroelektrane Hornsea One u Sjevernom moru, kod istočne obale Yorkshirea.

No, Trump je rekao da Velika Britanija uništava svoj krajolik dozvoljavajući postavljanje turbina.

"Griješi, Boris je u krivu ako ide prema vjetru. On čini veliku grešku", rekao je Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:28