UPUTIO VAŽNU PORUKU

Trudeau iskoristio meme Sandersa: ‘Jedna stvar je bila kada mi je sin upao na pressicu, ali ovo‘

Kanadski premijer iskoristio je poznati ‘meme‘ senatora iz Vermonta da upozori ljude da ostanu kod kuće tijekom pandemije
Justin Trudeau
 Twitter

Bernie Sanders možda je poznatiji u američkom političkom kontekstu, no to nije spriječilo kanadskog premijera Justina Trudeaua da koristi sada poznati 'meme' senatora iz Vermonta da upozori ljude da ostanu kod kuće tijekom pandemije koronavirusa.

U subotu je Trudeau na Twitteru objavio fotografiju na kojoj održava konferenciju za novinare sa svog travnjaka, a u pozadini je fotomontažom ubačen sada globalno poznati Sandersov snimak sa šarenim vunenim rukavicama.

Viralna Sandersova fotografija koju je snimio fotograf AFP-a Brendan Smialowski na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena prikazuje senatora kako u običnom kaputu sjedi pogrbljen na stolcu s prekriženim rukama u ogromnim vunenim rukavicama.

Otkad je fotografija snimljena, ljudi širom svijeta postavljaju Sandersa na poznata umjetnička djela i obiteljske fotografije.

Referirajući se na nedavni incident u kojem se njegov sin pojavio na prozoru dok je razgovarao s medijima, Trudeau je napisao: "Jedna stvar je bila kada mi je sin upao na konferenciju za tisak prije mjesec ili nešto više."

"Ali ovo ..." rekao je, misleći na Sandersovo navodno pojavljivanje s njim na slici. "Sada nije vrijeme za putovanje. Ostanite kod kuće - i pod tim mislim na vaš vlastiti dom."

Sanders je posljednjih dana fotomontažom umetnut na željezno prijestolje iz "Igara prijestolja" i zajedno s Franklinom D. Rooseveltom, Winstonom Churchillom i Jozefom Staljinom na Jalti 1945. godine te na bezbroj drugih fotografija.

U petak je Trudeau upozorio Kanađane da ne putuju, rekavši kako bi mogla slijediti daljnja ograničenja pandemije koja bi otežala povratak kući s inozemnih putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:50