PRVA U OVOJ GODINI

Tropska oluja poharala Filipine: Poginulo najmanje sedam osoba, zatvorene zračne luke, mnogi ostali bez struje

Djevojčica je poginula nakon što je stablo palo na parkirano vozilo u kojem se nalazila

Poplavljena područja u pokrajini Quezon

 Handout/Afp

Filipinske vlasti priopćile su da je najmanje sedam ljudi poginulo od posljedica tropske oluje Ewiniar koja je pogodila zemlju tijekom vikenda.

Ewiniar je donio snažne vjetrove i jaku kišu, zatvorivši zračne i morske luke i prekinuvši opskrbu električnom energijom.

Potvrđeno je da je u južnoj provinciji Misamis Oriental poginula 14-godišnja djevojčica nakon što je stablo palo na parkirano vozilo u kojem se nalazila. Još je jedan učenik ozlijeđen, objavila je nacionalna agencija za katastrofe.

U pokrajini Quezon, istočno od glavnog grada Manile, prijavljeno je šest mrtvih, među kojima dvojica muškaraca u dobi od 56 i 22 godine koji su se utopili te 39-godišnjak na kojeg je palo stablo, izvijestili su iz tamošnje policije.

Filipinski predsjednik Ferdinand Marcos Jr. rekao je u utorak da je oluja pogodila gotovo 27.000 ljudi, a da će se napori potrage i spašavanja nastaviti. Izvijestio je da je tijekom vikenda prekinut rad triju zračnih i devet morskih luka.

Ewiniar je bila prva tropska oluja koja je ove godine pogodila Filipine. U ovoj zemlji jugoistočne Azije godišnje se dogodi prosječno 20 oluja, koje često rezultiraju obilnim kišama, jakim vjetrovima i smrtonosnim klizištima, navodi Reuters.

image

Poplavljena područja u pokrajini Quezon

Handout/Afp
image

Poplavljena područja u pokrajini Quezon

Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 12:05