MODERNI ROBINZONI

Troje Kubanaca spašeno nakon mjesec dana na nenastanjenom otoku na Bahamima

Tijekom 33 dana hranili su se samo kokosovim orasima, a spasilački tim ostao je u čudu u kakvom su dobrom stanju bili
Ilustracija
 Sylvain Grandadam/Robertharding/Profimedia

Američka obalna straža spasila je troje kubanskih državljana koji su zapeli na nenaseljenom otoku na Bahamima i više od mjesec dana preživljavali hraneći se isključivo – kokosima.

Ekipa obalne straže obavljala je rutinski pregled u ponedjeljak, kad je spazila dvojicu muškaraca i jednu ženu kako im mašu s otoka velikom improviziranom zastavom. Zbog lošeg vremena, nisu ih mogli odmah spasiti, ali su im iz helikoptera bacili hranu, vodu i radioprijemnik.

Članovi obalne straže su kasnije na Twitteru objavili fotografije i videozapis nevjerojatnog spašavanja koji je uslijedio u utorak, uz informaciju da su nesretne brodolomce pronašli na lokaciji Anguilla Cay, lancu otoka između Florida Keys i Kube.

"Ne mogu se sjetiti ijednog slučaja u kojem smo spasili ljude koji su bili nasukani na otoku više od mjesec dana. Ovo je prvi put", izjavio je časnik Brandon Murray za lokalne novine South Florida Sun-Sentinel.

Unesrećeni su priznali da su na otok doplivali nakon što im je brod potonuo u nevremenu. Tijekom 33 dana hranili su se samo kokosovim orasima, a spasilački tim ostao je u čudu u kakvom su dobrom stanju bili.

Prebačeni su u bolnicu na Floridi gdje je utvrđeno da su havariju prošli bez ozbiljnih povreda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:13