HARRYJEV POVRATAK

Trenutak koji je iščekivala cijela Engleska: Izgledali su nervozno, držali su se čvrsto, čuo se i pokoji zvižduk

Čvrsto su se držali za ruke. Razgovarali su jedno s drugim, ali jasno se mogao osjetiti njihov oprez, prenose mediji

Meghan i princ Harry

 ARTHUR EDWARDS/POOL/AFP

Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, vratili su se u kraljevsko okrilje na proslavu jubileja kraljice Elizabete, ali su protokolarno smješteni podalje od slavljenice što je znak njihovog novog, nižeg statusa u kraljevskoj obitelji.

Daleko iza Charlesa, princa od Walesa, Camille, vojvotkinje od Cornwalla, te Williama i Kate, vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, Harry i Meghan sjedili su tijekom mise u katedrali sv. Pavla u Londonu u drugom redu, iza obitelji Wessex i vojvode i vojvotkinje od Gloucestera.

image

Meghan i princ Harry

Hollie Adams/AFP

Članovi kraljevske obitelji na svečanosti kraljičina platinastog jubileja popunili su stolce u prvome redu, što znači da tamo nije bilo mjesta za Harryja i Meghan na glavnim pozicijama.

- Izgledali su pomalo nervozno. Čvrsto su se držali za ruke, a Meghan je cijelo vrijeme poravnavala ovratnik svojega Dior kaputa. Razgovarali su jedno s drugim, ali jasno se mogao osjetiti njihov oprez - piše BBC o Harryju i Meghan.

Dok se par penjao uz stepenice, publika im je pljeskala i klicala, a dok su napuštali katedralu, moglo se čuti i čudno zviždanje iz gomile.

Riječ je o njihovom prvom javnom pojavljivanju s Windsorima otkako su prije dvije godine odstupili s mjesta viših kraljevskih članova.

Tijekom televizijskog prijenosa svečane mise nije bilo nikakve interakcije između Harryja i njegova brata Williama ili između Meghan i Kate.

image

Meghan i princ Harry

Hollie Adams/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:32