IZVANREDNO STANJE

'TREBAMO POMOĆ, NE MOŽEMO ZAUSTAVITI TU KATASTROFU Epidemija kolere u prijestolnici ratom napaćene zemlje uzela maha, umrlo već 112 ljudi

 REUTERS

SANA - Vlasti u Sani proglasile su izvanredno stanje zbog epidemije kolere u glavnom gradu te je upućen poziv za međunarodnom pomoći.

Zabilježeni slučajevi kolere premašuju "uobičajeni prosjek" te sustav zdravstva u glavnom gradu "nije u stanju zaustaviti tu katastrofu", objavilo je u noći s nedjelje na ponedjeljak "ministarstvo" zdravstva administracije koju su oformili šijitski pobunjenici Huti koji kontroliraju grad.

Taj je odjel uputio u priopćenju, koji je objavila agencija Saba pod kontrolom Huta, poziv za pomoć međunarodnim organizacijama za zaustavljanje epidemije.

Sa svoje strane, "ministar" zdravstva pobunjenika Hafid Ben Salem Muhamed, kazao je da "opseg bolesti premašuje kapacitete" njegovih službi, u izjavi na televiziji Huta, Al-Masira.

Međunarodni odbor Crvenog križa ustanovio je u nedjelju da se kolera proširila u Jemenu i ustanovio 115 smrtnih slučajeva u dva tjedna u toj zemlji zahvaćenoj ratom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:01