ŽIVOTNA POGREŠKA

Trebala dobiti golemu odštetu zbog prometne, a onda su se pojavili novi dokazi: ‘Da, bila je na tom natjecanju!‘

Od osiguravajuće kuće tražila je 760.000 eura zbog ozljede dobivene u nesreći koja joj je "oduzela pet godina kvalitetnog života"

Ilustracija

 -/Ingram/Profimedia/-/ingram/profimedia

Irski sud odbacio je zahtjev žene za odštetu od 650.000 funti (760.383 eura) za ozljede koje je navodno zadobila u prometnoj nesreći nakon što su se pojavili dokazi da je sudjelovala u natjecanju u bacanju božićnog drvca, izvještava Irish Independent. Kamila Grabska (36) tužila je osiguravajuće društvo, tvrdeći da je zbog ozljeda leđa i vrata više od pet godina bila nesposobna raditi ili se baviti svojom djecom. Ona je to stanje pripisala sudaru iz 2017., kada je njezino vozilo bilo udareno straga.

Sutkinja visokog suda u irskom gradu Limericku odbacila je tvrdnju Kamile Grabske nakon što je otkrila fotografiju na kojoj ona energično baca smreku visoku metar i pol na dobrotvornom događaju u siječnju 2018. Sutkinja Carmel Stewart navela je "vrlo slikovitu prirodu" fotografije s godišnjeg prvenstva kao razlog za odbacivanje tužbe.

"To je vrlo veliko, prirodno božićno drvce i ona ga baca vrlo agilnim pokretom", izjavila je sutkinja.

Unatoč tome što je Grabska tvrdila da još uvijek pati od ozljeda, sutkinja je zaključila da su ‘‘tvrdnje bile u potpunosti pretjerane. Na temelju toga predlažem da se tužba odbaci", rekla je Stewart.

Grabska, udana majka dvoje djece podrijetlom iz Ennisa, 40-ak kilometara od Limericka na zapadu Irske, bila je jedna od ljudi koji su se fotografirali za članak BBC-ja od 8. siječnja 2018. Začudo, u natjecanju za najdalje bacanje drvca pobijedila je te godine. Prema pisanju Irish Independenta, ona je sutkinji Stewart priznala svoju pobjedu.

Tijekom postupka otkriveno je da je Grabska razgovarala s liječnicima nedugo nakon pobjede. Tvrdila je da ne može podizati teške predmete ili vrećice iz kupovine bez da osjeti bol. Napustila je posao i primala invalidninu, tražeći naknadu za prošli i budući gubitak zarade koji je iznosio 427.340 funti (500.000 eura).

Izjavila je da je čak bilo trenutaka kada joj je suprug morao donositi lijekove u krevet, jer zbog boli nije mogla ustati pola dana. Grabska je inzistirala na svojoj iskrenoj boli unatoč sadržaju na fotografiji.

Uz slike s dobrotvornog natjecanja, sud je također uzeo u obzir video koji prikazuje Grabsku kako trenira svog psa dalmatinera više od sat vremena. Fotografija je napravljena u studenome 2023., prenio je The Telegraph. Grabska je rekla da je jednostavno ‘‘pokušala živjeti normalnim životom‘‘ unatoč ozljedama, izvijestio je The Irish Independent.

Sutkinja je na kraju zaključila da je Grabskino ponašanje nakon sudara bilo "u potpunoj suprotnosti" s tvrdnjama o ozljedama, što je dovelo do odbacivanja njezina slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:07