PLJUŠTE KRITIKE

Trans žena objavila fotografiju na kojoj doji dijete, nastao opći kaos: ‘Neću to objaviti! Njemu je beba rekvizit!‘

Inače, trans žene mogu same stvoriti mlijeko uzimajući kombinaciju lijekova

Mika Minio-Paluello s djetetom

 TWITTER

Mika Minio-Paluello, bivša posebna savjetnica laburista, koja je rođena kao muškarac, ovih dana uznemirila je britansku javnost rekavši kako "trans žene mogu dojiti", a tu svoju tvrdnju na društvenim mrežama potkrijepila je i vlastitom fotografijom na kojoj i sama radi upravo to - doji u autobusu.

- Na kraju sam dojila samo nekoliko tjedana. Tad sam morala prestati jer sam imala recidiv raka i nisam htjela otrovati svoje dijete. Evo me u autobusu za bolnicu, idem na prvu rundu kemoterapije, posljednji put hranim svoje dijete - napisala je Mika na Twitteru.

Odmah je reagirala aktivistkinja Maya Forstater napisavši: "Muškarac nije žena. Muškarac nije majka. Muškarac kojemu dijete siše bradavicu ne doji". A oglasila se i autorica Helen Joyce: "Neću dijeliti fotografiju tipa u autobusu koji doji jer ista prikazuje i bebu koja je ovdje iskorištena isključivo kao rekvizit".

- Jednostavno nije moguće da netko s muškim spolnim organima doji - složili su se drugi korisnici društvene mreže.

Inače, trans žene mogu same stvoriti mlijeko uzimajući kombinaciju lijekova. Godine 2018. jedna 30-godišnja transrodna žena postala je prva službeno zabilježena osoba koja je dojila svoje dijete - Daily Mail piše kako je mogla proizvesti 227 grama mlijeka na dan. No sporan režim nije bez rizika - naime, lijek u malim količinama može prijeći i u majčino mlijeko, što u nekim slučajevima može uzrokovati nepravilan rad bebina srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:37