ODLUKA RAVNATELJICE

Trajno deaktivirana policijska jedinica čiji se članovi terete za ubojstvo Tyrea Nicholsa

Ravnateljica policije odluku je donijela nakon razgovora s Nicholsovim rođacima, istaknutim građanima Memphisa i drugim policajcima

Prosvjed u Memphisu povodom stradavanja Tyrea Nicholsa

 JOE RAEDLE/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Nakon što je objavljena snimka brutalnog premlaćivanja 29-godišnjeg Tyrea Nicholsa, policija grada Memphisa u američkoj saveznoj državi Tennessee ugasila je jedinicu imena Škorpion, piše The Associated Press.

Ravnateljica policije Cerelyn "CJ" Davis rekla je da je odluku donijela nakon razgovora s Nicholsovim rođacima, istaknutim građanima Memphisa te policajcima koji nisu sudjelovali u premlaćivanju mladića koji je kasnije od posljedica ozljeda i preminuo.

Prosvjednici koji su se okupili na ulicama Memphisa pozdravili su odluku Davisove. "Jedinica koja je ubila Tyrea trajno je ukinuta", rekao je jedan prosvjednik preko megafona.

Referirajući se na "gnjusne činove pojedinaca" koji su osramotili jedinicu, Davis je rekla da će jedinica ipak prestati djelovati. The Associated Press piše da je ranije bila rekla da će Škorpion nastaviti s radom. Ravnateljica je rekla da policija tijekom "procesa oporavka" mora poduzeti "proaktivne korake".

"Svima je u interesu da se jedinica trajno deaktivira", rekla je Davis te dodala da se pripadnici jedinice slažu s tom odlukom.

Škorpion čine tri skupine od otprilike 30 policajaca, a glavna zadaća jedinice je borba protiv nasilnih kriminalaca koji operiraju u gradskim četvrtima koje su obuzete zločinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:04