POLJSKI IMIGRANT

TRAGIČNA PRIČA IZ IRSKE Beskućnik zaspao u smeću pa ga ubacili u vozilo koje mrvi ostatke

Pula, 231209.Pretrpani kontejneri smecem samo dan nakon sto su ih ocistili gradonaclnik Boris Miletic sa procelnicima i direktorima gradskih poduzeca.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

Irska policija pokušava doći do obitelji beskućnika čiji je život završio bizarnom smrću nakon što je jedne noći zaspao u kontenjeru za smeće. Nesretnog muškarca skupilo je komunalno poduzeće, a pritom je ubačen u vozilo koje mrvi ostatke. Identificiran je kao 43-godišnji Henryk Piotrowski, poljski imigrant, o kojem se osim toga ne zna mnogo više osim da je provodio vrijeme u centru Dublina.

Šokirani zaposlenici u užasu su shvatili da je ljudsko tijelo među ostacima, a policija je zasad isključila mogućnost njihove pogreške. Piotrowski je vjerojatno spavao među starim papirom i smećem za reciklažu kako bi se ugrijao. Policija sad traži putem poljske ambasade njegovu rodbinu u Poljskoj.

Može se pretpostaviti da je nesretni muškarac stigao u Irsku na rad kao i mnogi njegovi sugrađani nakon ulaska Poljske u EU. Od 2004. mnogi su Poljaci stigli na rad i danas su najveća manjina u Irskoj , a ima ih više nego u Velikoj Britaniji. Više od 120.000 ih je živjelo 2011., što je dvostruko više u odnosu na razdoblje pet godina ranije. No, recesija je pogodila i Irsku pa su mnogi ostali bez posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 19:41