ŽIVI ZAKOPANI

TRAGIČAN KRAJ DJEČJE IGRE Snježna ralica pokrenula lavinu, dvojica dječaka završila pod sedam tona snijega, jednom nije bilo spasa

 privatni arhiv / Reuters

Ralica koja je čistila cestu u snijegom zametenom gradu Greenwichu u američkoj državi New York zatrpala je s nekoliko tona snijega dvojicu dječaka koji su se igrali na snježnom nanosu u blizini zametenog asfalta.

13-godišnji Joshua Demarest i njegov prijatelj Tyler Day satima su ležali živi zakopani prije nego što su ih pronašli spasioci koji su u grozničavim višesatnim nastojanjima rukama i lopatama otkopali čak sedam tona snijega.

Na njih se dvojicu sručila prava lavina koju je vrlo vjerojatno pokrenula ralica. Tyler je rekao policiji da je čuo zvuk stroja prije nego što se "sve zacrnilo".

Potraga je pokrenuta nakon što je Tylerova sestra pozvala policiju jer joj se brat nije vratio kući do 17 sati. Policija je uz pomoć pasa tragača od kuće pratila Tylerove tragove i pronašla saonice pored hrpe snijega.

privatni arhiv
Joshua Demarest

Nesretnog Joshuu spasitelji su pronašli bez svijesti i prebacili ga u bolnicu, ali dječaku nije bilo spasa: proglašen je mrtav u 22 sata. Sat vremena kasnije drugi dječak pronađen je živ u zračnom džepu ispod gomile snijega.

Šef lokalne policije George Bell, kako prenosi BBC, rekao je da je pravo čudo kako je mališan preživio, iako se sve u svemu radi o velikoj tragediji.

Nesreća koja je zadesila obitelj poginulog Joshue potresla je i vatrogasce koji su tragali za njim otkopavajući tone snijega. Svi oni imaju djecu, a mnogi i unuke, napomenuo je njihov zapovjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 09:19