PRONAŠAO GA PRIJATELJ

TRAGEDIJA U SRBIJI U požaru obiteljske kuće izgorio nekadašnji prvak bivše Jugoslavije u kajaku

Kastel Stari, 140214. Veceras je doslo do pozara u staroj zgradi Hotela Palace koja je izgradjena 1920.-ih. Nakon privatizacije, hotel je kupila Tulipan grupa koja ga je odlucila prodati. Hotel vec 6 godina stoji zapusten a unatrag mjesec dana vatrogasci su sest puta gasili pozar na istoj lokaciji.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Oto Terteli (52) iz Adorjana kod Kanjiže u Srbiji, najuspješniji kajakaš nekadašnjeg Kajakaškog kluba 'Tisa' iz Adorjana, stradao je u požaru do kojeg je došlo u njegovoj kući u Ribarskoj ulici 21. On je svojevremeno, dok je klub bio aktivan, u konkurenciji pionira, kadeta i juniora osvajao titule državnog prvaka Jugoslavije, piše Blic .

Pretpostavlja se da je požar prouzrokovan cigaretom ili upaljenom svijećom, jer je u kući, u kojoj je živio sam poslije razvoda, već duže vrijeme isključena struja. Terteli se izdržavao obavljajući sezonske poslove.

Požar je otkrio njegov poznanik Ervin Kereši u subotu rano ujutro oko 4,30 sati kada je došao probuditi Tertelija kako bi zajedno išli na kopanje.

Zatekao je kuću iz koje je sukljao dim. Odmah su alarmirani susjedi i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Adorjana, ali je bilo kasno.

Beživotno izgorjelo Tertelijevo tijelo pronađeno je u sobi u prizemlju, a izgorio je i namještaj, piše Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:31