SMRT SKIJAŠA

Tragedija u mondenom skijalištu, pao kroz prozor gondole i nabio se na kolac: ‘Kakva glupa nesreća‘

Kobnu žičaru pregledat će policija, direktor najvišeg skijališta odbacio bilo kakvu odgovornost za nesreću

Ilustracija

 Dan Galic/Alamy/Profimedia/Dan Galic/alamy/profimedia

Skijanje u francuskim Alpama završilo je kobno za 29-godišnjeg skijaša koji je ove subote pao kroz prozor gondole. Francuski tužitelji i operater žičare potvrdili su da se smrtni slučaj dogodio tako što je muškarac pod utjecajem alkohola divljao po gondoli u kretanju, prenosi Daily Mail.

Dvojica muškaraca (29 i 23) skijali su na planini u odmaralištu Deux Alpes u Francuskoj. Prema lokalnim medijima, muškarci su se međusobno snimali kad je žrtva, koja je imala preko 100 kilograma, udarila u rub gondole.

- Zezali su se na žičari kad je 29-godišnjak probio zaštitu od pleksiglasa i pao s visine od 40 metara, rekao je lokalni tužitelj Eric Vaillant u nedjelju.

Lokalna radio postaja France Bleu izvijestila je da je muškarac pao na oznaku staze i nabio se na kolac.

- Ovo su gondole građene za 20 osoba, dizajnirane su da se odupru udarcima ako dođe do pomaka uzrokovanog naglim kočenjem ili nekim drugim utjecajem. Ovu glupu nesreću uzrokovalo je njegovo zalijetanje na pleksiglas, rekao je Fabrice Boutet, direktor odmarališta Deux Alpes za BFM.

Odbacio je bilo kakvu odgovornost za nesreću, a skijašku žičaru će pregledati policija. Uz visinu od 3600 metara, Les Deux Alpes najviše je skijalište u Francuskoj.

Francuski nacionalni sustav za promatranje sigurnosti u planinama (SNOSM) zabilježio je ukupno 12 smrtnih slučajeva u francuskim planinama tijekom skijaške sezone 2021.-22., piše The Times. Više od 45.000 ljudi liječeno je zbog ozljeda, dok su hitne službe pratile oko 50.000 incidenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:34