PREMINUO NA MJESTU

TRAGEDIJA U ALPAMA Muškarac ustrijeljen dok je vozio bicikl, ubio ga lovac: 'Pao je u šok kad je shvatio što je učinio. Sada ga čeka zatvor'

 
Marc Sutton
 Facebook

U francuskim je Alpama ustrijeljen vlasnik restorana iz Velike Britanije. 34-godišnji Marc Sutton vozio je planinski bicikl u subotu navečer, kad je ustrijeljen.

Ovaj muškarac, inače iz južnog Walesa, iz mjesta Caerphilly, vodio je privatni catering biznis i otvorio restoran u mjestu Les Gets. U jednoj je objavi na Facebooku napisao o svom restoranu: 'Još uvijek ne mogu vjerovati da je to naše. Naporan rad se ipak isplati, a snovi se ostvaruju', napisao je.

Facebook
Marc Sutton

Lovac koji ga je ustrijelio, inače 22-godišnjak, nakon toga je zbog šoka potražio liječničku pomoć.

'Britanac je odmah preminuo nakon što ga je pogodio metak kojeg je ispalio 22-godišnji lovac. Nesreća se dogodila u subotu navečer u gustoj šumi u blizini skijališta Montriond. Lovac je pao u duboki šok kad je shvatio što je učinio. Sada ga čeka suđenje i zatvor', rekao je policijski izbor, javlja Independent.

Tužitelji u Thononu otvorili su istragu o 'teškom ubojstvu'. Lovcu koji je ubio Britanca sada prijeti zatvor ako se utvrdi da je kriv, potvrdio je izvor sa suda.

Ovo je posljednji primjer u nizu tragedija u kojima su ustrijeljeni nedužni prolaznici tijekom sezone lova u Francuskoj, koja je počela prošlog mjeseca.

'U kontaktu smo s lokalnim vlastima zbog smrti Britanca u Francuskoj i spremni smo pružiti pomoć njegovoj obitelji', priopćeno je iz francuskog Ministarstva vanjskih poslova.

Prošle je godine 59-godišnji planinar preminuo kad ga je ustrijelio lovac na divlje svinje u blizini sela Taulignan. To se dogodilo u prvim danima sezone lova, u kojoj je stradao i 13-godišnji dječak kojeg je zabunom ustrijelio njegov djed.

U listopadu prošle godine je ubijena i žena koja je sjedila u svom vrtu kad je metak jednog lovca slučajno prošao kroz njezinu živicu.

2016. je zabilježeno 18 smrtnih slučajeva u lovačkim nesrećama u Francuskoj, ali i velik broj ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:19