FATALNA EKSKURZIJA

TRAGEDIJA NA PUTOVANJU ŽIVOTA Turistički vodič nagovorio djevojku da se spusti niz rub litice i snimi atraktivnu fotku: 'Čula sam vrisak...'

 Facebook

Mlada Britanka je od vodiča dobila upute kako da se 'sigurno' spusti uz rub litice kako bi mogla snimiti atraktivnu fotografiju, a onda je pala u provaliju i umrla, otkriveno je u istrazi.

Zoe Woolmer (23) bila je u organiziranom obilasku kanjona Kings u Australiji u lipnju prošle godine kada se desila tragedija, piše Daily Mail.

U početku se sve činilo bezazleno, cijela njena ekipa je slušala upute i smijala se, a onda se ona poskliznula. Padala je po stijenama i zaustavila se na kamenu 15 metara niže. Zadobila je teške ozljede, slomila je kralježnicu, imala brojna unutarnja krvarenja i ozlijeđenu glavu.

Nesretna djevojka je davala znakove života još 50 minuta dok do nje nije stigla pomoć, no unatoč dugotrajnom oživljavanju umrla je na licu mjesta.

Rebecca Gethen, koja je vodila obilazak, radila je u turističkoj agenciji tek šest tjedana. Na sudu je rekla da se i nakon godinu dana sjeća krika djevojke.

'Čula sam vrisak. Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim što se dogodilo. Ona nije ništa govorila, samo je mumljala. Ja sam gledala prema njoj kako leži ozlijeđena u ponoru i govorila joj da pomoć stiže i da je nećemo ostaviti', ispričala je Rebecca.

Agencija u kojoj je radila joj je dala upute kako da se turisti slikaju uz rub stijene. Tisućama turista je posljednjih godina ta lokacija omiljena za fotografiranje u raznim pozama, koje su opasne po život.

'Nisam razmišljala da bi se mogla desiti nesreća. Samo sam željela sve napraviti kako je bilo po planu', rekla je Gethen kroz suze.

Pokojna djevojka studirala je ljudske resurse na Sveučilištu u Portsmouthu, a u Australiji je bila na 'putovanju života'. Zemlju je 12 mjeseci obilazila kao 'backpacker'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:22