NAJNOVIJI BERLUSCONIJEV SKANDAL

Tko je sve šmrkao kokain i tko je to platio?

Zabave priređivane za talijanskog premijera i njegovo društvo nisu mogle proći bez droge i skupih prostitutki. Nakon raspada braka s Veronicom Lario premijerove su afere javnije nego ikada.

RIM - Silvio Berlusconi (72), talijanski tajkun i predsjednik Vlade, očito je samo kolateralna žrtva skandala oko najmljenih prostitutki, ali oluja nije gotova: sada tužioci ispituju tko je sve uzimao kokain na žurkama koje su kojegdje - od Sardinije i Cortine d’Ampezzo do crnogorskoga Svetog Stefana i Dubaija - organizirali Gianpaolo Tarantino i Massimiliano Verdoscia, poduzetnici iz Barija, koji su osvojili Berlusconijevo povjerenje organizirajući fešte i na Sardiniji, nedaleko od njegove privatne superluksuzne Ville Certose.

Njih dvojica svoje usluge nisu naplaćivali “krajnjim korisnicima” plaćenih ljubavnica, odnosno kokaina. Čini se da im je svrha bila darežljivošću bez premca odobrovoljiti one o čijim akcijama je mogao ovisiti prosperitet njihovih poslova. A oni su, čini se, zalazili u kriminal, pa je zato i počela istraga nad Tarantinom iz koje su zatim, kao iz čarobnjakova šešira, iskočile prostitutke pa droga.U istrazi koju vodi Giuseppe Scelsi, zamjenik prokuratora Republike (javnog tužioca), ispitano je dosad 18 mladih i ne posve mladih žena, koje su sudjelovale na tim žurkama. Nisu bile prisiljene ni ucijenjene (znamenita Patrizia D’Addario je odbila ići na žur s redaljkom za nogometaše Barija kada su se vratili među prvoligaše), ali su bile plaćene.

Neke od njih su posvjedočile da je na tim zabavama bilo i kokaina po volji te da je neki političar, da naglasi bahatost, ušmrkavao kokain s novčanicom od 500 eura.

Ako je i sablažnjivo, nije novo: Le Iene, satirični program jedne od Berlusconijevih televizija, organizirao je lažno šminkanje članova Parlamenta, dodirnuo im čelo tamponom i podvrgnuo to testu koji je pokazao da otprilike trećina zakonodavaca uživa zabranjene tvari - tko marihuanu, tko hašiš, tko kokain. Nije javljeno tko je taj političar, nije javljeno je li netko svjedočio da se i Berlusconi mašio droge, ali strepnja je tu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 21:50