UŽASNA PRIČA

TINEJDŽERKU SPASILI OD PROSTITUCIJE 'Ne smijem iz stana jer su moji svodnici još na slobodi. Tresem se čim priđem vratima'

Seka, 18-godišnja Novosađanka koju je njezina teta S. M. uspjela izvući iz prostitucije uz pomoć srpskog " Blica ", izvanredno završava srednju školu i pokušava se vratiti normalnom životu.

Iako zvuči kao moderna holivudska bajka sa sretnim krajem, Sekina priča je daleko od toga. Ona je u malo mjesto u Srbiji, kod rođaka, pobjegla odmah nakon Nove godine. Iz čistog straha. U prostituciju je uvučena početkom 2013., sa svega 17 godina. Za šest mjeseci promijenila je desetak gradova, bila u nekoliko bordela i završila na Kaćkoj petlji. Imala je jedan pobačaj. Na dan kad je " Blic " prenio potresnu ispovijest njene tete, policija je organizirala raciju i izvukla djevojku s ceste.

Četiri mjeseca nakon što je izbavljena iz ralja prostitucije niti jedan od njezinih svodnika nije uhićen. Iz policije tvrde da za to nemaju dovoljno dokaza.

- Ona ovdje nije smjela izaći sama na ulicu. Kada dođe do vrata počne se tresti. Ako nisam išla s njom, ili netko drugi od obiteljskih prijatelja, nije htjela kročiti na ulicu. Uvijek je hodala istim ulicama, onima za koje je smatrala da su sigurne, priča za " Blic " žrtvina tetka.

- Išla sam s njom na sve preglede. Gledala sam kako se skida s heroina, vidjela sam u kakvom je stanju bilo njezino tijelo, svaku modricu, posjekotinu, udarac. Sa strepnjom sam čekala rezultate testova na najteže bolesti - priča teta.

- Osim mukotrpnog odvikavanja od heroina, Seka je svaki dan posjećivala psihologa. S nepoznatim ljudima još uvijek izbjegava kontakt, ne komunicira s vršnjacima, niti jednom se nije usudila napustiti kuću nakon što padne mrak. Njenu priču još nitko nije čuo, niti najbliži. Kad je svjesna, ponaša se kao da je izbrisala iz sjećanja na cijelu godinu, priča teta.

Trenutno Seka izvanredno završava Ekononomsku školu koju je napustila, a povremeno radi kao trgovac. Uspostavila je slab kontakt s nekoliko prijatelja iz djetinjstva, ali su svi zamoljeni da je ne podsjećaju na 2013. godinu.

- Psiholozi kažu da je to stanje u kojem će živjeti idućih nekoliko godina, dok se ne souči sa svojim bolom - zaključuje tetka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:57