BRZA REKACIJA

TINEJDŽER IZAZVAO OPĆU PANIKU Vlasti su se već spremile na katastrofalni teroristički napad, u zrak su dignuti i borbeni avioni

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Dva borbena lovca F-15 Eagle SG singapurskog ratnog zrakoplovstva poslana su kako bi prepratili putnički zrakoplov avioprijevoznika Scoot na letu TR385 iz filipinskog Cebua na singapurski aerodrom Changi, javlja BBC.

Singapurski ministar obrane Ng Eng Hen objavio je na Facebooku kako su vojni lovci dignuti u zrak zbog prijetnje bombom što se ipak pokazalo lažnom prijetnjom ili možda lošom šalom.

"Singapurske oružane snage svaku prijetnju shvaćaju kao stvarnu i ozbiljnu, dok se ne dokaže suprotno. Naše ratno zrakoplovstvo će uvijek biti na oprezi spremno za akciju", napisao je.

U zrakoplovu singapurske niskotarifne kompanije bilo je 144 putnika kada je policija primila upozorenje na sigurnosnu prijetnju.

Nakon slijetanja pod pratnjom uspostavilo se kako je prijetnja lažna iza čega je, prema prvim informacijama lokalnih medija stajao 13-godišnji neidentificirani muški putnik koji je trenutno u policiji na ispitivanju o okolnostima.

Glasnogovornik Scoota izjavio je za The Straits Times kako je svih 144 putnika i šest članova posade koji su se zatekli u avionu koji je sigurno sletio u nedjelju u 16:49 sati u zračnu luku Changi dobro i kako su svi na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:46