SKANDAL U ENGLESKOJ

Tijelo bebe zamotala je u ručnik i bacila ga u kantu: ‘Bila sam u 28. tjednu, uspaničila sam se‘

Tužitelji tvrde da su ona i Benham naručili komplet od pet tableta za prekid trudnoće

Elliot Benham i Sophie Harvey

 profimedia

Djevojka optužena za ilegalni pobačaj i bacanje tijela novorođene bebe u kantu kazala je kako se "uspaničila" nakon što je rodila. Naime, šest godina nakon jezivog postupka, Harvey (25) i njezinom partneru Elliotu Benhamu sudi se na sudu u Gloucesteru. Kada je imala 19 godina, Harvey je rekla da je njezino dijete rođeno mrtvo prilikom neočekivanog poroda u kupaonici. Tužitelji pak tvrde da je Harvey uzela lijek kako bi prekinula trudnoću nakon što je saznala da je trudna u 28. tjednu - što znači da po zakonu nije mogla pobaciti.

Porotnicima je rečeno da je prvi put uhićena u studenom 2018. i da su je detektivi ispitivali u prisutnosti odrasle osobe, piše Daily Mail.

Na suđenju je pročitan transkript s ispitivanja u kojem je Harvey rekla da je rodila početkom rujna i da je beba bila plava.

"Bila sam uplašena i uspaničila sam se. Nisam očekivala da će se to dogoditi", rekla je policiji. Harvey je objasnila da je ‘mrtvorođenu bebu zamotala u ručnik i stavila ju u nosiljku, pa odnjela u vanjsku kantu‘. Rekla je da ju je partner pitao je li dobro, dodavši da je i on bio uzrujan.

image

Sophie Harvey

profimedia

Pobačaji u Engleskoj su legalni do 24. tjedna trudnoće ako ih provodi kvalificirani liječnik i mogu se izvršiti u vrlo ograničenim okolnostima, što nije bilo primjenjivo u ovom slučaju. Harvey je rekla policiji da je bila šokirala kad je saznala u kojem je mjesecu trudnoće.

"Otišla sam iz klinike utučena. Nisam nikome rekla jer sam se bojala", rekla je. Harvey je rekla policiji da je tada razmišljala o tome da zadrži dijete i da bi ju Benham podržao.

image

Elliot Benham i Sophie Harvey

Profimedia

Tužitelji tvrde da su nakon što su saznali da Harvey ne može legalno pobaciti, ona i Benham naručili komplet od pet tableta za prekid trudnoće. Kada je policija pretražila njezin dom, pronašli su omot prve tablete za koju kažu da ju je Harvey popila.

Harvey i Benham poriču da su nabavili tablete za pobačaj i riješili se djeteta uz pomoć njih kao i da su kasnije ‘izvrtali‘ istinu.

Oboje su, međutim, priznali krivnju za prikrivanje rođenja djeteta.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:54