‘HVALA HRVATIMA‘

Tegljač Hrvatskog Caritasa pun humanitarne pomoći stigao u Ukrajinu, namirnice se još prikupljaju

Pošiljka je ukupno vrijedna 350 tisuća kuna i sadrži 29 paleta prehrambenih proizvoda te tri s higijenskim i sanitetskim materijalom

Tegljač sa 20 tona humanitarne pomoći iz Hrvatske

 Facebook

Tegljač Hrvatskog Caritasa s preko dvadeset tona teške 32 palete humanitarne pomoći stigao je na svoje odredište u Ukrajini, u središte Kijevsko-žitomirske biskupije, priopćila je u četvrtak Hrvatska biskupska konferencija (HBK).

Pošiljka je ukupno vrijedna 350 tisuća kuna i sadrži 29 paleta prehrambenih proizvoda te tri s higijenskim i sanitetskim materijalom, ukupne težine preko 20 tona.

"Humanitarna pošiljka upućena je nacionalnom ukrajinskom Caritasu-Spes, transport kroz Ukrajinu koordinirao je njihov ured u Mukačevu, a na odredištu ju je dočekao don Zvonimir Šesnić, hrvatski svećenik na službi u Kijevsko-žitomirskoj biskupiji, koji je u video-poruci uz pjesmu 'Kome bi šumilo more moje sinje' za darovane proizvode zahvalio s: 'Veliko hvala Hrvatima!'", navode u HBK.

Pozvali su sve da i dalje mogu pomoći Ukrajini, i to pozivima na donacijski telefon Caritasa 0609010, uplatom na žiro-račun Caritasa (IBAN:HR3823400091511177677) ili uplatom donacije putem službene stranice Caritasa.

Iz Caritasa ističu kako su do sada prikupili preko 3.500.000 kuna pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 15:09