ŠOKANTNA SNIMKA

Talijanski vojni zrakoplov pao na automobil, poginula djevojčica (5), pilot skočio u zadnji čas!

Svi ozlijeđeni imaju opekline različitog stupnja i prevezeni su u bolnicu

Katastrofalan pad aviona kod Torina

 Screenshot/Twitter

Talijanski vojni zrakoplov srušio se tijekom vježbi u Torinu, pao na automobil i usmrtio petogodišnju djevojčicu, dok je pilot preživio, prenose u subotu talijanski mediji.

Talijanska novinska agencija AGI izvijestila je da je devetogodišnji brat poginule djevojčice teško ozlijeđen, dok roditelji i pilot nisu u životno opasnoj situaciji.

Svi ozlijeđeni imaju opekline različitog stupnja i prevezeni su u bolnicu.

Talijanski mediji pišu kako se vojni zrakoplov srušio tijekom polijetanja u torinskoj zračnoj luci Caselle tijekom vježbi povodom obilježavanja 100. obljetnice zračnih snaga u nedjelju.

Avion je uzlijetao kada je, možda zbog jata ptica, naglo pao. Pilot se uspio katapultirati prije pada: prema prvim izvješćima, nije ozlijeđen, ali je u šoku.

Vojni mlazni trenažni avion talijanske proizvodnje MB-339

Kako javlja specijalizirana stranica The Avionist, radi se o zrakoplovu MB-339A/PAN MLU. Aermacchi MB-339 je vojni mlazni trenažni i laki jurišni zrakoplov koji je dizajnirala i proizvela talijanska zrakoplovna tvrtka Aermacchi. Razvijen je tijekom 70-ih kao odgovor na zahtjev talijanskog ratnog zrakoplovstva koje je tražilo zamjenu za postojeću flotu Aermacchi MB-326. Prvi let MB-339 odvio se 12. kolovoza 1976. godine, a prvi serijski zrakoplovi isporučeni su dvije godine kasnije.

U tipičnim operacijama, ovim zrakoplovom upravlja posada od dva člana posade - tijekom misija obuke, polaznik obuke sjedi u prednjem položaju dok je instruktor promatrač postavljen neposredno iza i nešto iznad. Dok su neki modeli MB-339 primarno namijenjeni trenažnim operacijama, drugi su prvenstveno opremljeni za obavljanje uloga lakih lovaca i lovaca-bombardera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:35