UDARAC U MEĐUNOŽJE

Talijanski ljekarnici zaprijetili: Ako izglasate novi zakon, za vas više nema Viagre!

“Nećemo više prodavati viagru!”, zaprijetili su milanski ljekarnici građanima, Parlamentu i Vladi ako prođe Vladin zakonski paket o liberalizaciji, koji dopušta prodaju lijekova za koje nije nužan liječnički recept i drugim trgovinama, a prodaju generičkih lijekova i prafarmaceutima te biljnim apotekarima.

Obiteljski posao

Te mjere liberalizacije dopuštaju i davanje novih koncesija za otvaranje ljekarni, dok se ne postigne gustoća od jedne na svake 3000 stanovnika. U Italiji, koja po broju ljekarni na prvi pogled daje dojam veoma bolesne nacije (osobito ako se u bolesti uvrsti i hipohondrija koja, kako se zna, osobito pogađa baš muškarce), farmacija je veoma unosan obrt koji se prenosi s roditelja na djecu, a ceh se bori protiv novih koncesija, baš kao i taksisti, bilježnici i sl., jer im je struka koka koja nese zlatna jaja, jer ustrašen čovjek ne pita pošto lijek.

Iskusni parlamentarci

Za razliku od Lisistrate, koja je pogodila ratnike u punoj spolnoj snazi, pozvavši žene da ne daju dok rat ne prestane, apotekari su odlučili šutnuti u bolno mjesto one koji nije da baš mogu, očito vodeći računa o prosjeku godina u Vladi i Parlamentu, kadrima samo narod u glavu bez plave pilule.

Štrajk stupa na snagu 30. travnja, ako političari prije ne pokleknu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 06:28