UZALUD TRUD

Talijanski carinici ostali su zapanjeni: ‘Ovakav način šverca kokaina nikada nismo vidjeli‘

Velika akcija talijanske policije u zračnoj luci došla je do muškarca iz Kolumbije mafijaškog imena
 Handout

Dobro jutro, vrijeme je za jednu kavu! I to onu najfiniju talijansku. Pauzu za kavu imala je specijalna policijska jedinica iz zračne luke Milano Malpensa kada su pronašli tri paketa kave. Ali, kave u unutar koje se nalazio kokain.

Paket je stigao iz Kolumbije, a policiji je već bila sumnjiva ne samo zemlja porijekla već i ime osobe na koju je paket bio adresiran. Santino d'Antionio bilo je ime primatelja, a ako se sjećate to je onaj crnokosi šef mafije u finom odjelu iz filma John Wick – 2. poglavlje.

Ekspedicija iz Kolumbije trebala je stići do talijanskog Santina u Firenzi. Radilo se o 50.-godišnjem muškarcu sa službenim prebivalištem u Kolumbiji koji je otprije bio sumnjiv policiji.

Pošiljka koju su pregledali zaštitari imala je oko dva kilograma, dakle preko 500 zrna kave. Iz nekih zrna zapečaćenih tamnom vrpcom izašao je kokain. Unutar zrna pronađeno je preko 130 kilograma čistog bijelog praha.

Policija je zatim u koordinaciji s timovima iz pokrajine Varese i iz Firenze, u pratnji jedinice pasa, krenula na adresu isporuke. Pričekali su neko vrijeme i u jednom trenutku ugledali muškarca kako na biciklu dolazi do prodavaonice duhana u malom gradiću Pontassieveu. Muškarac je uhićen.

I samo za napomenu, on po profesiji nije bio nikakav šef mafije već zapravo trenutno nezaposleni kuhar. Eto, sada i napokon znamo zašto nas neka kava ponekad probudi više od drugih kava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:08